Alleen zaterdagvoetballers in de lift

De Aalsmeerse voetbalclubs haalden afgelopen weekend wisselende resultaten. Er werd gewonnen, gelijkgespeeld en verloren. Opvallend was dat FC Aalsmeer Zaterdag en RKDES, de twee teams die na drie wedstrijden nog puntloos waren, nu wel punten verzamelden. RKAV daarentegen verloor thuis zonder zelf het net te vinden.

Waar FC Aalsmeer in drie wedstrijden slechts eenmaal wist te scoren, noteerde de club zaterdag een heuse zevenklapper tegen Elinkwijk. Dat het de eerste thuiswedstrijd van nieuwe trainer Cor van Garderen zo raak zou zijn, was een mooie opsteker voor zowel hemzelf als de club. Calvin Koster was de grote man bij Aalsmeer met vier doelpunten.

Blunders
Kosters eerste treffer viel al na twee minuten te noteren. De wedstrijd ging aanvankelijk redelijk gelijk op. Met dank overigens aan beide doelmannen die beiden identiek blunderden door de bal panklaar in de voeten van een tegenstander te schuiven.

Elinkwijk kwam op 1-2 maar Aalsmeer rechtte de rug en knokte zich naar een 4-2 voorsprong met de rust. Na de pauze ging het van 4-3 naar 7-3 zodat de 145 toeschouwers zich geen moment hoefden te vervelen.

Overige doelpuntenmakers waren Salih Yildiz, Floris Dokkum en Michal Kocon. De Poolse nieuwkomer meldde zich kort geleden bij de poort van FC Aalsmeer en liet zaterdag zien veel talent in huis te hebben. De treffer van de snelle buitenspeler was van grote schoonheid.

Eerste puntje voor RKDES

Ook RKDES heeft haar eerste punt binnen. In Haarlem werd tegen DSS met 2-2 gelijkgespeeld. Toch was de teleurstelling groot omdat de winst in de slotseconden uit handen werd gegeven. Met slechts een punt staat RKDES eenzaam onderaan in klasse 3C.

De Haarlemmers waren in de beginfase de betere ploeg. Dat resulteerde in de negende minuut voor een voorsprong door slordig uitverdedigen van RKDES.

Snoeihard
De tweede helft een beter RKDES. Trainer Koos Abrahamy bracht Dani Calmez in en dat gaf de nodige impulsen. RKDES werd steeds sterker. Dat resulteerde in de 67ste minuut in een gelijke stand. De dreiging van Dani Calmez, die op snelheid een fraaie voorzet afleverde, werd snoeihard ingekopt door verdediger Sven Boelsma. In de 86ste minuut kwam RKDES zelfs op voorsprong, opnieuw met Dani Calmez in een hoofdrol. Ditmaal scoorde hij zelf nadat hij zich mooi vrijspeelde in het 16-metergebied. Ook in de slotfase bleven de bezoekers uit Kudelstaart de bovenliggende partij.

Maar ver in de blessuretijd gaf RKDES de zeker lijkende winst toch nog uit handen, toen verdediger Richard de Vries zijn tegenstander aantikte en scheidsrechter Bogards niets anders kon doen dan de bal op de stip te leggen.

Aalsmeer zakt af naar achtste plaats

FC Aalsmeer Zondag nam het op tegen het Heemsteedse HBC en stond bijna de hele wedstrijd met de rug tegen de muur. De thuisploeg moest het vooral hebben van lange ballen op de voorhoedespelers. Linksbuiten Jeroen Ezink liet in de eerste helft twee kansrijke pogingen liggen. De eerste kopte hij te zacht in, de tweede schoot hij naast. Lange tijd kon Aalsmeer het achterin dicht houden. In de tweede helft wist HBC de wedstrijd echter toch in haar voordeel te beslissen.

Na de eerste twee duels in deze competitie te hebben gewonnen, volgde zondag de tweede nederlaag op rij. Daarmee zakt Aalsmeer naar de achtste plaats in de vierde klasse.