Avond over ‘nieuwe’ zorg slotact Oudkerk

Maandag 22 september is er in het gemeentehuis een informatieavond van de gemeente over de 'nieuwe' zorg. Programmamanager zorg Rob Oudkerk houdt er een presentatie over de voornaamste veranderingen in de zorg per 1 januari 2015. Dat is de datum waarop de rijksoverheid grote delen van het (gekorte) zorgpakket naar de gemeenten doorsluist, met grote gevolgen voor mensen die hulp nodig hebben.

Oudkerk zal ook de wethouders voorstellen die hier verantwoordelijk zijn voor de zorg in 2015, Ad Verburg (zorg) en Gertjan van der Hoeven (jeugdzorg). Verder wordt aangegeven hoe inwoners in de nieuwe situatie ondersteuning kunnen krijgen.

Informatiepunten
Na de presentatie kunnen belangstellenden te rade gaan bij een aantal informatiepunten in de burgerzaal. Daar doen deskundigen hun zegje over de WMO, Jeugdhulp, Participatiewet, Steunpunt Mantelzorg en Zorgvoorelkaar.com, de digitale marktplaats voor onderlinge hulp.

Het zal maandag het laatste 'optreden' in Aalsmeer zijn van Rob Oudkerk. Als interim-programmamanager zorg is hij ruim een jaar bij de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer actief geweest. In oktober zwaait hij af. In het gemeentehuis presenteerde Oudkerk een jaar geleden op een vroege vrijdagochtend onder meer het 'zorgontbijt' over de veranderingen die op komst waren.

Heden informatief overleg
Wie meer dan gemiddeld geïnteresseerd is in de zorgoperatie op de onderwerpen WMO en Jeugdhulp, kan vanavond aanschuiven bij een informatief overleg van B&W met de gemeenteraad. Ook dan is de presentatie in handen van Oudkerk.

Overigens is het een openbaar overleg waar iedereen welkom is. Locatie: raadzaal, aanvang 20.00 uur.

Foto: Rob Oudkerk als scherp interviewer op zorgontbijt 30 augustus vorig jaar. (foto archief NoA/AV)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin