Voetballers voor het eerst als ‘FC Aalsmeer’ aan de bal

Voor het dertiende achtereenvolgende jaar vindt het officieuze Aalsmeerse voetbalkampioenschap plaats op de velden aan de Beethovenlaan. De letters RKAV staan nog op de muur van het clubhuis te lezen maar vanaf dit seizoen spelen de clubs van RKAV en VV Aalsmeer toch echt gezamenlijk onder de naam FC Aalsmeer. Dat maakte de aftrap woensdagavond van de twee wedstrijden tussen FC Aalsmeer Zaterdag tegen KDO en FC Aalsmeer Zondag tegen RKDES tot een historische gebeurtenis.

Het zal nog wel even wennen zijn. Eén club, twee sportcomplexen met zowel een zaterdag- als zondagafdeling. Want voorlopig wordt er zowel aan de Dreef als de Beethovenlaan gevoetbald.
 
Parkeerdrukte
De vele toeschouwers, vooral diegenen die met de auto waren gekomen, kwamen direct tot de ontdekking dat de parkeergelegenheid op het sportpark aan de Beethovenlaan best krap is. De auto’s stonden tot aan de hoek van de Dreef geparkeerd. Nu was er ook een deel van het parkeerterrein afgezet vanwege werkzaamheden aan de velden en vond er tegelijkertijd een tennistoernooi plaats in de hal naast het voetbal. Dat is echter wel iets om rekening mee te houden. Het zal in de toekomst best wel vaker druk zijn met auto’s.
 
Aanvoerder
Gevoetbald werd er bij dit Van Kouwentoernooi op kunst- en echt gras. FC Aalsmeer Zaterdag, met de uit Noordwijk teruggekeerde Calvin Koster als aanvoerder, kwam tegen de Kwakelse promovendus met de schrik vrij. Een 2-0 voorsprong voor KDO werd door Aalsmeer in de tweede helft omgebogen in een 3-2 overwinning.
 
Spannend
Op het tweede veld vochten RKDES en FC Aalsmeer Zondag een spannend duel uit. FC Aalsmeer, gehuld in een prachtig blauw-groen-wit tenue moest genoegen nemen met een 2-3 verlies. Komende zaterdag om 19 uur valt de beslissing. Dan spelen FC Aalsmeer Zaterdag tegen RKDES en FC Aalsmeer Zondag tegen KDO.
 
Foto: Calvin Koster is terug op het oude nest en heeft de aanvoerdersband van Peter Neuvel (op achtergrond) overgenomen. Zie ook de galerie
Foto’s Arjen Vos (AV)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel