Kinderen nemen knikkeren bloedserieus

Al was de voorbereidingstijd door de vakantie kort, er waren woensdagmiddag toch ruim 80 kinderen op het officieuze ‘Aalsmeerse knikkerkampioenschap’ afgekomen. Daags ervoor waren knikkers uitgedeeld op negen van de tien plaatselijke basisscholen (de Jozefschool zag van betrokkenheid bij het evenement af) en werden kinderen uitgenodigd om naar sporthal De Bloemhof te komen. De organisatie, in handen van sportevenementenbureau ‘House of Sports’ en Sportservice Haarlemmermeer, kon het niet beter treffen met deze stralende middag. Verdeeld over 16 knikkerbanen gingen de kinderen in duo’s de strijd met elkaar aan.
 
Tom Schutte van Sportservice Haarlemmermeer is enthousiast over het evenement. “De gemeente Aalsmeer wilde dit evenement graag hierheen halen om het buiten spelen te promoten. Buiten spelen is heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen, maar heeft concurrentie van de computer en de televisie. Knikkeren is een simpele activiteit die je al snel buiten kunt doen. Het is echter een beetje in de vergetelheid geraakt,” aldus Schutte, die vlak voor aanvang nog even een kind met een bloedneus moet opvangen. “Knikker tegen de neus gekregen, maar er was gelukkig geen opzet in het spel…”
 
Knock-outfase
De kinderen namen het spelletje dus bloedserieus. Na diverse spannende poulewedstrijden en een zinderende knock-outfase was het de 13-jarige Maurice van der Stroom die de eerste officiële knikkerkampioen van Aalsmeer werd. Maurice was eigenlijk als toeschouwer naar het evenement gekomen.
 
“Ik kwam eigenlijk alleen maar om te kijken hoe mijn broertjes het er vanaf brachten, maar besloot mee te doen om ze te verslaan,” zei de uiteindelijke winnaar.
 
Finale
De finale was een spannende wedstrijd tussen Maurice en runner-up Ashley Kiburg die maar nipt in Maurice' voordeel werd beslist. Hij verdiende een ticket naar de landelijke finale in Dierenpark Amersfoort op 21 juni en mocht een grote beker in ontvangst nemen.
 
Inschrijven kan nog
Ook Ashley Kiburg, Melissa Admiraal en Aaron Engel kregen een mooie beker mee naar huis. De gehele top-16 plaatste zich direct voor de finaleronde in het Dierenpark.
 
Iedereen die wil kan zich nog inschrijven voor andere voorrondes van de finale van het NK knikkeren op 21 juni via de website www.nkknikkeren.nl
 
Foto boven: knikkerkampioen Maurice van der Stroom geconcentreerd aan het werk in de pouleronde.
Foto’s Arjen Vos (AV)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin