Xpol: ‘Samenwerken in distributieketen van verse bloemen en planten’

(Foto Xpol)

AalsmeerVandaag geeft met regelmaat een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de BusinessClub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan het in Rijsenhout gevestigde bedrijf Xpol.

Door: Hans van der Linden. Xpol organiseert als business to business service provider de gehele keten van bloemen en planten vanaf de kwekers tot de levering naar de klanten. Klanten zijn de Europese supermarktketens en groothandels; zij kunnen via Xpol rechtstreeks bij de kwekers kopen. Xpol is opgericht in 2010 en werkt met kwekers in Afrika, maar op dit moment ook meer en meer met kwekers in Nederland en Europa.

Optimaler
De beide oprichters van Xpol hebben een lange ervaring en een business achtergrond in de sierteelt en komen allebei uit een familie van kwekers. Zij zagen het belang om meer transparantie en lange termijn samenwerking tussen de bedrijven in de hele keten te creëren, met als doelstelling ‘het kan veel optimaler’. Dat dit werkt bewijst Xpol dagelijks.

Langer vaasleven
Xpol werkt vanuit de gedachte om samen te werken in de totale keten van bloemen en planten. Onder meer door een stuk eigen unieke IT. Hierdoor kan van het begin tot eind beter gepland en efficiënter gewerkt worden. Daarnaast biedt het meer duidelijkheid voor iedereen in de keten.

Een ander groot voordeel van deze werkwijze is dat de verse producten langer mee kunnen, dus bloemen krijgen een langer ‘vaasleven’. Dit is beter voor de consument, want zij genieten langer van de bloemen en planten, maar het is ook beter voor kwekers. Zij kunnen immers efficiënter kweken. Dit maakt Xpol zo bijzonder, omdat traditioneel in de sierteelt sector meestal ieder bedrijf zijn of haar stukje doet. Uiteraard is Xpol ook uitermate actief op duurzaamheid, dit middels het eigen duurzaamheidsprogramma.

Toekomstvisie
De bloemen en planten zo vers mogelijk leveren en dit goed organiseren in de keten is waar het vooral om gaat in deze branche. Momenteel (2022) zijn daar de sterk gestegen logistieke kosten bijgekomen, denk ook aan het gekoelde transport. De kwekers in Nederland en enkele andere Europese landen hebben te maken met de zeer hoge gasprijzen voor het verwarmen van de kassen.

Volgens de voorspellingen telt de wereldbevolking in het jaar 2050 circa 9 miljard mensen. Een toename van twee miljard mensen in de komende 30 jaar. Reden genoeg om zuinig te zijn met de voorraden op onze planeet en een grote uitdaging om de inwoners te voorzien van voldoende agrarische producten richting 2050. Binnen de distributieketen kan Xpol hier iets aan doen.

Lidmaatschap Businessclub
Xpol wil graag laten zien dat zij er zijn en wie zij zijn. De Businessclub van FC Aalsmeer is actief en wordt gezien door veel sportieve en enthousiaste inwoners van Aalsmeer en andere bedrijven uit de Haarlemmermeer. Xpol wil graag een actieve bijdrage leveren en daarnaast groeien. Het lidmaatschap bij de Businessclub kan Xpol helpen om onder de aandacht te komen van potentieel nieuwe medewerkers.

Xpol als (toekomstige) werkgever
Werk moet je serieus nemen en professioneel doen. Het is een belangrijk onderdeel van je leven, dus Xpol vindt het normaal dat je plezier in je werk hebt. Kunnen groeien in je werk en prettig samenwerken met andere collega’s vindt men bij Xpol vanzelfsprekend, want dan is werk eigenlijk geen werk meer.

Website: xpolplatform.com/nl
Feiten en cijfers: xpolplatform.com/team-facts-figures
Vacatures: xpolplatform.com/jobs
Linkedin: linkedin.com/company/xpol-b.v.
Instagram: instagram.com/xpolplatform
Kruizemuntweg 27, 1435 DD Rijsenhout 0297 344 123

Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin