Winkelrun door aanstaande lockdown

Door: Arjen Vos. Met de sombere vooruitzichten dat door een vergaande lockdown vanaf morgen alle niet essentiële winkels verplicht wordt de deuren tijdelijk te sluiten, ontstond er vanmiddag ook bij Aalsmeerse winkels een ware stormloop. Waar de maandag nooit de drukste dag van de week is, zullen veel winkels straks aan de verkoopgrafieken merken dat er iets bijzonders aan de hand moet zijn geweest. Fotograaf Jaap Maars deed een vluchtig rondje langs de diverse winkelcentra en zag op verschillende plaatsen de rijen voor zijn ogen en lens ontstaan. Onder meer bij Martinez in dorp, Zeeman in Zuid en Primera in Oost proberen mensen ter elfder ure nog een laatste koop te scoren.

Welke winkels er precies gedwongen dicht moeten zal vanavond duidelijk worden gemaakt. Landelijke media reppen over tuincentra, kledingwinkels en warenhuizen. Alle levensmiddelenwinkels bijven wel open. Redmond Roof van Martinez Chocolade zegt nog niet te weten wat hem boven het hoofd hangt. “Wij hebben als winkel niet echt een stempel, als we onder de bakkers vallen mogen we gewoon open blijven. Maar vanavond weten we meer, dan zal het gespecificeerd worden. En als we dicht moeten, zullen we iets anders moeten verzinnen. Bijvoorbeeld overschakelen op bezorgservice.”

De klanten die vandaag in de rij aansluiten nemen in elk geval geen enkel risico en slaan vast flink in. Goed voor de omzet zou je denken, maar Roof ziet dat anders: “Wij zijn hier helemaal niet blij mee en hebben liever een normale situatie,” aldus de chocolatier.

Zie ook de gallery onder de advertentie van Meer Aalsmeer

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel