Williams langzaamste auto in Formule1 in 2020?

In 2020 keert de Formule 1 voor het eerst sinds 1985 weer terug naar Nederland. De Grand Prix van Nederland, ook wel de Grote Prijs van Nederland genoemd, wordt namelijk gereden op het circuit van Zandvoort. Bij de laatste race in ons land wist Niki Lauda de zege te pakken in zijn McLaren-TAG. Wie dit jaar gaat winnen is natuurlijk nog niet bekend. Mogelijk gaat het zelfs een Nederlander worden, want Max Verstappen wil natuurlijk knallen voor eigen publiek.

De rijders van het team Williams F1 zullen normaalgesproken kandidaten zijn voor de winst in de Grand Prix van Nederland. Het afgelopen seizoen was voor deze renstal in de Formule 1 al een drama, wat toch wel erg opvallend is. In de jaren ’80 en ’90 behoorden de coureurs van Williams F1 namelijk altijd bij de top van de competitie. Het team won zelfs zeven coureurskampioenschappen in deze twee decennia. In dezelfde periode wonnen ze ook nog eens negen keer het kampioenschap voor de constructeurs.

Weinig kans op punten
Williams F1 heeft dus veel successen gekend, maar de laatste jaren gaat het niet zo goed meer met het team. Vorig jaar werd al een nieuwe titelsponsor aangekondigd met ROKiT, een telecommunicatiebedrijf. Dit mocht alleen zeker niet baten. Al na een paar races blijkt in 2019 dat de auto van Williams F1 het langzaamste is van het veld. Dit was een seizoen eerder, in 2018 dus, ook al het geval. De coureurs van de renstal maken dan ook weinig kans op punten in het seizoen van 2019. Alsnog krijgt Robert Kubica het voor elkaar om één punt te scoren in de Grand Prix van Duitsland nadat de twee auto’s van Alfa Romeo gediskwalificeerd werden. Kubica’s teamgenoot George Russell pakt zelfs helemaal geen punten.

Weinig ervaring
Alsnog zal George Russell ook in 2020 een stoeltje opnemen bij ROKiT Williams Racing, zoals het team inmiddels officieel heet. Robert Kubica zal dit seizoen niet zijn teamgenoot zijn. Hij maakte namelijk op 19 september 2019 bekend dat hij aan het eind van het seizoen zou stoppen als coureur bij de renstal. Later werd bekend dat de Pool reserverijder werd bij Alfa Romeo. De plaats van Kubica bij Williams F1 wordt ingenomen door Nicholas Latifi. Latifi is een coureur uit Canada die nog heel weinig ervaring heeft in de Formule 1. Hij is al bij meerdere teams test- of reserverijder geweest, waaronder bij Williams F1 afgelopen seizoen. In 2019 reed hij dan ook zes keer een FP1 sessie, wat de eerste vrije training is van een Grand Prix.

Achter de feiten
Een coureur van Williams F1 heeft al erg lang geen wereldkampioenschap meer kunnen pakken. Jacques Villeneuve lukte het nog in 1997. Hierna gaat het een stuk minder met de renstal. Toch wist Lance Stroll in 2017 een podiumplek te pakken. Hij deed dit in zijn Williams tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. In het afgelopen seizoen wisten ze geen potten te breken, maar de verwachting is dat ze in 2020 ook weer achter de feiten aan gaan lopen.

Seizoenstart
Toch gaat Williams F1 proberen om in 2020 beter te presteren dan in 2019, wat in principe niet heel moeilijk moet zijn. Dit gaan ze doen met de Williams FW-43, wat hun nieuwe auto is. Nu maar hopen dat ze de auto direct verzekeren, want lang duurt het niet meer voordat het nieuwe seizoen in de Formule 1 begint. Op 15 maart wordt de eerste race al gereden. De coureurs moeten dan naar Melbourne voor de Grand Prix van Australië. De verzekering van de auto moet dan natuurlijk allang afgerond zijn, anders mogen de voertuigen van Williams F1 de baan niet op.

Tekst: Twenty Four Webvertising B.V.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin