Wil je als ondernemer graag investeren? 

(Foto pexels)

Als je als ondernemer graag wilt investeren, dan kun je dat op meerdere manieren doen. Investeren is populair onder ondernemers omdat ze hiermee bijvoorbeeld hun pensioen kunnen regelen: de aankoop van een mooi pand kan er uiteindelijk voor zorgen dat je op je oude dag nog genoeg inkomsten genereert om zorgeloos te kunnen leven. Je kunt ook besluiten om een bedrijfspand te kopen waar je zelf gaat werken. Wat je voornemens ook zijn, er is een mogelijkheid om dit te financieren. Welke opties je waarvoor moet gebruiken als je zakelijke financiering wilt aanvragen, leggen we je in dit artikel uit. 

Loopt je bedrijf goed en groei je uit je huidige bedrijfspand? Dan is het tijd om te investeren in een groter pand. Je bank denkt graag met je mee. Je kunt namelijk een zakelijke hypotheek afsluiten. Deze vorm van krediet is nadrukkelijk bedoeld voor ondernemers die een bedrijfspand willen kopen waar ze zelf gebruik van gaan maken. Je mag deze hypotheek dus niet gebruiken om een pand mee te kopen dat je gaat verhuren. Een zakelijke hypotheek dekt tot honderd procent van de taxatiewaarde van een pand. Echter, hoe meer geld je zelf inlegt, hoe minder je hoeft te lenen en dus ook hoe lager je maandlasten zullen worden. Wil je weten of je in aanmerking kunt komen voor een goede hypotheek, dan kun je bij je bank een afspraak inplannen met een adviseur die grondig naar je financiën zal kijken. Kom je in aanmerking voor een hypotheek, dan kun je een bod verwachten. Je hebt vervolgens twee weken om dit bod te accepteren of te weigeren. 

Vastgoed aankopen
Een andere reden om als ondernemer te investeren in vastgoed is dat het een goede manier is om bijvoorbeeld je oude dag te regelen. Je kunt bijvoorbeeld een woning kopen die je vervolgens verhuurt. Je kunt er ook voor kiezen om een bedrijfspand te kopen. Let wel, als je zakelijk geld lenen gaat, kun je minder geld krijgen dan wanneer je een hypotheek aanvraagt. Je kunt namelijk tot 65% van de taxatiewaarde van het pand lenen. Je kunt dit bedrag verhogen door het pand te verduurzamen. In dat geval kun je tot maximaal 75% van de taxatiewaarde van het pand lenen. Kijk daarom altijd naar de mogelijkheid om je pand aan te passen aan de wensen van deze tijd zodat je niet alleen bijdraagt aan een duurzame toekomst, maar je ook meer krediet kunt krijgen. 

Hypotheek of lening online aanvragen
Wanneer je graag een zakelijke lening of zakelijk krediet wilt aanvragen, kun je even naar de site van je bank gaan. Daar kun je een eerste inventarisatie maken van je mogelijkheden. Zorg ervoor dat je je jaarverslagen en bankafschriften bij de hand hebt. Hetzelfde geldt voor de gegevens van het pand dat je op het oog hebt. Heb je vragen? Vraag dan een gesprek aan met de adviseur van je bank. Zo kun je tot een gericht plan komen waarmee je je investering hopelijk kunt realiseren.

(Partnerbijdrage Equote)Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel