‘Wij zijn de mens achter de IT’

Daniel Polak

AalsmeerVandaag geeft wekelijks een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de Businessclub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan Daniel Polak, eigenaar van computerbedrijf SYS: Supporting Your Systems.

‘Wij vinden een diepgaande technische discussie even leuk als een gesprek over uw vakgebied!’

Daniel Polak is een geboren en getogen Amsterdammer en woont in Amsterdam Zuid. In 1989, is hij, zoals veel computerbedrijven, in de garage van zijn ouderlijk huis begonnen met het bedrijf SYS. Inmiddels is het bedrijf gevestigd op het bedrijventerrein van Aalsmeerderweg 283. Daniel: “Aalsmeer is een leuk dorp. Het adres waar ons bedrijf is gevestigd is een fijne plek om te werken door de kleinschaligheid en goede buren. Daarnaast vaar ik in de zomermaanden graag op de Westeinderplassen, waar tevens mijn boot ligt. Misschien krijg ik mijn vrouw ooit nog een keer zover om naar Aalsmeer te verhuizen.”

Passie voor techniek loopt als rode draad door het leven en de carrière van Daniel. “De alsmaar nieuwe ontwikkelingen in techniek die elkaar steeds sneller opvolgen en waardoor ook de samenleving verandert, boeien mij ontzettend. In mijn werk help ik onze klanten om technologie in de vorm van IT in te zetten voor hun missie en bedrijfsdoelstelling.”

Strategisch voordeel
SYS helpt bedrijven door middel van IT een strategisch voordeel te krijgen. Daniel: “Wij zijn eigenlijk externe systeembeheerders. Daarnaast hebben wij een aparte business voor firewalls en het ontwikkelen van software. Wij zijn deels een virtuele organisatie. Zo hebben wij een aantal vaste werknemers in Aalsmeer, maar werken wij ook met mensen over de hele wereld, onder meer in Duitsland, Spanje en USA. Afstand is met internet en de juiste hulpmiddelen voor ons geen obstakel. SYS loopt altijd voorop bij nieuwe IT-ontwikkelingen.”

IT als middel
Bij SYS draait het om de mens achter de IT. De middelmaat is niet waar zij naar op zoek zijn. Wel in het uitblinken in het contact met hun klanten en de techniek. “IT is geen doel op zich, maar een middel om je doel te bereiken. Bij mijn klanten verdiep ik mij altijd heel goed in wat hun core business is en wat hen drijft. Vervolgens ga ik dan op zoek welke techniek/IT het beste aansluit bij deze specifieke klant. In halve oplossingen geloven wij niet. Wij gaan net zo lang door tot het probleem is opgelost. Zo vinden wij dat wij het net even anders doen dan de meeste bedrijven in hetzelfde segment.”

Revoluties
Op IT gebied zijn er de afgelopen decennia drie grote revoluties geweest; de opkomst van de personal computer, het internet en de opkomst van de smartphone. “Wij hebben met onze bedrijfsactiviteiten telkens vooraan gelopen om van deze drie revoluties gebruik te maken. Zo hebben wij onze klanten geholpen om hierop in te spelen. Wij houden wel van die steeds veranderende moderne technologie.”

Businessclub FC Aalsmeer
Daniel geeft aan zelf geen echte voetbalfanaat te zijn, maar toen SYS werd benaderd om lid te worden van Businessclub FC Aalsmeer, zag hij de missie en toegevoegde waarde van de Businessclub wel voor ogen: “Het is leuk om de Aalsmeerse community te steunen. Daarnaast kan het voor SYS goed zijn om in contact te komen met andere, gelijkgestemde leden. Als afsluitende boodschap zegt Daniel het volgende: “Technologie blijft de wereld veranderen. Gebruik die technologische ontwikkelingen voor jezelf en voor de mensen om je heen om een betere wereld te maken.”

Contactgegevens
SYS – Supporting Your Systems
Aalsmeerderweg 283-18
1432 CN, Aalsmeer
T: 088 – 6389675
W: www.sys.nl
E: daniel@sys.nl

Foto en tekst Hans van der Linden

Lees vorig bericht

Laatste ronde naam park Machineweg

Lees volgend bericht

Keessen en Martijn slachtoffer van professionalisering


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *