‘Wij willen dat iedereen bij ons wegrijdt met een lach’

(Foto Frank Vaneman Automotive)

AalsmeerVandaag geeft met regelmaat een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de BusinessClub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan Frank Vaneman van het gelijknamige Automotive bedrijf.

Door: Jaimy van Eenennaam. Frank Vaneman is een geboren en getogen Aalsmeerder die nog altijd met veel plezier in het dorp woont. “Samen met mijn vrouw Wina heb ik drie zonen die allemaal voetballen bij FC Aalsmeer. Na mijn studietijd ben ik gestart als junior verkoper en heb ik gewerkt bij verschillende dealerbedrijven. Zes jaar geleden heb ik de kans gekregen om de Kia en Fiat dealerschappen in de regio Groot-Amsterdam over te nemen en zo is FrankVanemanAutomotive ontstaan.”

Hoe ben je op het idee voor een eigen autobedrijf gekomen? “In mijn vorige functie als mede-eigenaar van een autobedrijf met een team van 200 collega’s, tien vestigingen van waaruit wij zes merken vertegenwoordigden hadden wij een strategie om te groeien. Ik ben toen tot de conclusie gekomen dat dit niet bij mij past, kwaliteit leveren lukte op dat moment niet en je merkte dat je het echte klantcontact verliest. Hierover ben ik met mijn toenmalig compagnon in gesprek gegaan en zo zijn wij samen tot de conclusie gekomen dat het beter was het bedrijf op te splitsen. Zo is FrankVanemanAutomotive zes jaar geleden ontstaan, met de ambitie om het beste en leukste autobedrijf te worden waar de mens en klant centraal staan en iedereen met een lach wegrijdt. Inmiddels verkopen wij meer dan 3000 auto’s per jaar en hebben naast een onlinevestiging die 24/7 is geopend, ook drie vestigingen in Aalsmeer, Hoofddorp en Amsterdam. Ons betrokken team van 70 mensen stimuleert elkaar iedere dag om het beste uit zichzelf te halen en zo die ambitie waar te maken.”

Frank Vaneman Automotive is een autobedrijf waar naast het merk Kia, alle merken gebruikte auto’s verkocht worden en service voor wordt verleend. “Wij geloven in persoonlijk contact en onze belofte is dat bij ons alles direct goed is geregeld. Bij onze start in 2017 waren wij niet alleen Kia dealer, maar ook Fiat, Alfa, Abarh en Jeep dealer. Deze Fiat merken fuseerden in 2020 met Opel en Peugeot onder de naam Stellantis en hierdoor moesten wij weer groter worden. Op dat moment hebben we besloten om de Fiat activiteiten te verkopen en ons volledig te focussen op ons Kia dealerschap.”

Dit heeft het bedrijf volgens Frank een flinke boost gegeven, want de ambities van Kia sluiten naadloos aan bij de ambities. Kia is momenteel nummer 1 in autoverkopen in Nederland en binnen dit automerk wordt veel ontwikkeling, tijd en budget vrijgemaakt voor elektrificering van nieuwe modellen. De komende drie jaar worden er zestien nieuwe geëlektrificeerde modellen geïntroduceerd waaronder drie volledig elektrische bestelwagens. Frank Vaneman en zijn team zien de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Customized by Vaneman
Op locatie Aalsmeer aan de Witteweg is recent gestart met het premium label; Customized by Vaneman. “Met een gedreven team en jarenlange ervaring in het hogere segment van de autobranche kunnen we iedereen voorzien van het juiste advies die op zoek is naar zijn of haar droomauto. Wij leveren vanuit onze vestiging niet alleen een fraaie, onderscheidende auto, maar ook een daarbij horende Customized service. Van het eerste gesprek tot aan het complete onderhoud: alles afgestemd op uw wensen.”

Onderscheidend
“Wij geloven dat succesvolle bedrijven weten waarom ze doen wat ze doen. Een auto kun je overal kopen en onderhouden, maar als je na een bezoek aan ons bedrijf wegrijdt met een lach dan weten we dat je tevreden bent. Dat is dan ook onze waarom, ervoor zorgen dat onze klanten altijd mobiel blijven en wegrijden met een lach! Deze ambitie dwingt ons ook om na te over hoe we dit in de toekomst kunnen realiseren, immers in een stad als Amsterdam waar de auto geweerd wordt vraagt dat om andere oplossingen.”

Naast Kia dealer heeft Vaneman ook een eigen verzekeringsbedrijf, leasing & financieringbedrijf, verhuurbedrijf en schadebedrijf. “Zo zorgen wij ervoor dat onze klanten ten alle tijden mobiel blijven. Dit doen we door onze belofte ‘direct goed geregeld’ iedere dag weer waar te maken ook in deze uitdagende tijden, het liefst in een contactmoment. Wij bieden altijd een oplossing en als dit niet direct lukt dan bieden wij een alternatief voor je aan.”

Elektrisch rijden
Vorig jaar hebben is het label Vaneman Electric opgericht en inmiddels is 40 procent van de verkopen een elektrische auto. “De grootste concurrent van ons in een stad als Amsterdam is dan ook eerder de elektrische fiets in plaats van een concurrerend automerk. In onze vestiging in Amsterdam hebben we daarom een snellaadplein voor elektrische auto’s geopend. Ook hebben wij daar een Vaneman Electric showroom ingericht, waar de klant terecht kan voor alle vragen die zij hebben over elektrisch rijden.”

Elektrische auto’s hebben een heel andere onderhoudscyclus hetgeen om een andere kennis en kunde voor de serviceafdelingen vraagt. “We zien het vooral als een kans door juist mensen in deze transitie mee te nemen, opleidingen en trainingen aan te bieden en ons daar ook juist op te onderscheiden als werkgever. Wij zijn altijd op zoek naar talenten met ambitie en bieden die dan ook alle kans om hun ambitie waar te maken.”

Waarom zijn jullie lid geworden van de BusinessClub? “Ik ben destijds in de Businessclub gestapt, omdat wij graag ons steentje willen bijdragen aan de vereniging. Het feit dat zij lokale ondernemers actief met elkaar verbinden en zo ook FC Aalsmeer steunen vinden wij een goed initiatief. Daar ligt volgens ons ook nog wel een kans om meer verbinding te zoeken met de club, door bijvoorbeeld bij iedere bijeenkomst altijd een FC Aalsmeer item aan de agenda toe te voegen. Uiteindelijk geloven wij er ook in dat ondernemers het liefst zaken doen met lokale ondernemers en de passie voor voetbal daarin een verbindende factor kan zijn. Vaneman – Direct goed geregeld! Dat is onze belofte, wij zorgen dat onze klanten altijd mobiel blijven en alles bij ons direct goed is geregeld. Wij geloven in persoonlijk contact en ons team denkt altijd in oplossingen, samen maken wij het verschil!

Frank Vaneman Automotive
W: www.frankvaneman.nl
E: frank@fva.nl

Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin