Welke leesbril past het beste bij mijn haarkleur

Als je een leesbril gaat kopen, ben je misschien geneigd om vooral te kijken naar het montuur. Toch is niet alleen het montuur belangrijk, maar ook de kleur. De kleur heeft namelijk een grote invloed op de uitstraling van de bril. Hieronder vind je een handig overzicht van welke kleur leesbril het beste past bij jouw haren.

Blond
Mensen met blonde haren kiezen bij voorkeur voor een leesbril met een zachte kleur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan pastelkleuren en grijstinten. Donkere of felle kleuren zijn vaak te overheersend als je licht haar hebt.

Rood
Mensen met rode haren laten hun haarkleur optimaal tot hun recht komen met de juiste kleur leesbril. Kies bijvoorbeeld voor een groene of donkerbruine tint. Deze kleuren vormen een prachtige combinatie met jouw rode haardos.

Bruin
Bij bruine haren staan warme en donkere kleuren erg mooi. Denk hierbij aan kleuren als roodbruin, aubergine of petrol. Zachte kleuren kun je beter vermijden. Deze kunnen wat bleek afsteken bij je haarkleur.

Zwart
Als je zwarte haren hebt kun je kiezen voor donkere kleuren én knalkleuren. Knalkleuren zijn ideaal als je graag een modestatement wilt maken met je leesbril. Lichte en zachte kleuren komen vaak minder goed tot hun recht bij jouw zwarte haren.

Grijs
Heb je grijze haren? Kies dan voor felle of diepe kleuren. Denk hierbij aan kersenrood of knalpaars. Probeer donkere kleuren liever te vermijden. Kleuren zoals zwart geven je een strenge uitstraling en kunnen je haarkleur dof laten lijken.

Huid- en oogkleur
Let niet alleen op je haarkleur, maar ook op je huid- en oogkleur. Bij een lichte huidskleur passen over het algemeen koele kleuren het beste. Bij een getinte huid staan warmere kleuren vaak mooi. Qua oogkleur hebben mensen met bruine ogen geluk. Jou staan bijna alle kleuren goed. Mensen met blauwe, groene of grijze ogen kiezen voor een montuur in dezelfde tint als ze een natuurlijke look willen. Wil je opvallen? Dan kies je voor bruintinten, dieprood, aubergine of koper.

Laat je leesbril matchen met je kleding
Het leuke aan een leesbril is dat ze een stuk minder duur zijn dan gewone brillen. Je kunt dus meerdere exemplaren aanschaffen. Zo kun je variëren qua kleur en model. Laat de kleur bijvoorbeeld matchen met je kleding of je stemming. Zo heb je vandaag misschien zin om de show te stelen met een opvallende kleur en model, terwijl je morgen liever voor een neutraal exemplaar gaat. Uiteraard kun je niet alleen je outfit, maar ook je make-up afstemmen op de kleur van je leesbril.

(Partnerbijdrage Leesbrillen365.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin