Wat zijn de mogelijkheden als je juridische hulp nodig hebt? 

(Foto Pexels, Katrin Bolovtsova)

Ondanks dat de meeste mensen het proberen te voorkomen, kan het toch gebeuren dat met iemand in conflict raakt. Dit kan zijn met je werkgever die de beloofde loonsverhoging toch niet doorvoert, met de verhuurder van je woning over de extra kosten die hij rekent of met iemand bij wie je online een aankoop gedaan hebt. Wat het conflict ook moge zijn, het kan constructief zijn om een jurist in de arm te nemen. Deze moet echter ook betaald worden en in dit artikel bespreken we hoe je deze kosten in de hand kunt houden. Er zijn namelijk meerdere manieren om een jurist te betalen en wij zetten ze graag voor je op een rijtje. 

Als je een conflict hebt en je wilt graag een jurist inschakelen, omdat je wilt weten wat je rechten zijn, dan kun je deze direct benaderen. Je betaalt dan echter de hoofdprijs omdat je moet betalen voor ieder uur dat de jurist voor jou aan de slag is. Het is daarom beter dat je een rechtsbijstandverzekering afsluiten gaat. Het is belangrijk dat je dit doet voordat je in de problemen komt. Veel werk hoeft het echter niet te zijn om een goede verzekering af te sluiten. Het enige wat je hoeft te doen, is even naar de site van je huidige verzekeraar gaan om daar een rechtsbijstandverzekering aan je pakket toe te voegen. Mocht je een keer in conflict komen met iemand, dan kun je gelijk contact opnemen met je verzekeraar om juridische hulp in te schakelen. Je zult zien dat je kunt kiezen uit een aantal basisverzekeringen en daarnaast dat je nog aanvullende opties kunt toevoegen. Heb je regelmatig hulp nodig bij kwesties rondom je belasting en je vermogen, dan kun je hier een speciale aanvullende verzekering voor kiezen. 

Geen verzekering, dus geen hulp?
Niet iedereen komt regelmatig in een juridisch conflict terecht. Vandaar dat het geen verrassing mag heten dat niet iedereen een rechtsbijstandverzekering heeft afgesloten. Kom je dan echter toch een keer met iemand in de clinch te liggen, dan is er nog altijd geen man overboord. Je kunt namelijk ook gebruikmaken van rechtshulp on demand. Dit is rechtshulp wanneer jij het nodig hebt. Dit is namelijk een eenmalige dienst die je verzekeraar aanbiedt. Het enige wat je hoeft te doen, is even naar de site van je verzekeraar te gaan en daar een aantal vragen in te vullen over je conflict. Je krijgt vervolgens gelijk te zien wie je het beste kan helpen en voor welk bedrag. Zo weet je gelijk waar je aan toe bent en kun je meteen in contact treden met je jurist. 

Hoe eerder hoe beter
Tot slot willen we je aanraden om juridische conflicten snel aan te pakken. Het is doorgaans beter om gelijk de koe bij de horens te vatten, dan om het eerst een tijdje aan te zien. Benader daarom gelijk een jurist zodat je je probleem ook zo snel mogelijk kunt oplossen. 

(Partnerbijdrage Equote)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel