Waning Tweewielers biedt fietsplezier voor het hele gezin

AalsmeerVandaag geeft met regelmaat een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de Businessclub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan René en Saskia Waning van de gelijknamige Fietsplezierwinkel in de Zijdstraat.

‘Elektrisch fietsen ook bij jeugd steeds populairder’

René Waning: “Ik ben geboren in Drenthe en door het beroep van mijn vader, die bij de Rabobank werkte, ben ik in mijn leven wel negentien keer verhuisd. Op mijn zeventiende ben ik als vakantiehulp bij een fietsenwinkel begonnen en gepassioneerd geraakt voor het mooie vak. In 2001 hebben wij onze ruim opgezette winkel, gevestigd aan het begin van de Zijdstraat in Aalsmeer, geopend.” Saskia vult aan: “Ik kom oorspronkelijk uit Den Haag en heb onder meer in de zorg als manager en in de ICT als consultant gewerkt. Naast mijn drukke baan en zorg voor mijn moeder, hielp ik René in de zaak. Toen dit op een gegeven moment te veel bij elkaar werd, ben ik fulltime in de winkel gaan werken. Wij wonen gezellig in Kudelstaart, op fietsafstand van Aalsmeer.

Fietsen en schaatsen
Waning beschikt over een fysieke fietsenwinkel met grote showroom en een werkplaats. Fietsmerken in het assortiment zijn Aldo, Cube, Gazelle, Flyer, Pegasus, Puky, Urban Arrow en VanDijck. Naast fietsen verkoopt Waning ook verschillende fietsaccessoires, zoals fietstassen, fietscomputers, kinderzitjes, fietspompen, sloten, zadels, helmen, regenkleding, schoenen, sportvoeding- en verzorging en fietsendragers. Daarnaast slijpt Waning vakkundig en het hele jaar door schaatsen. Bij Waning is het onderhoud aan alle soorten fietsen, waaronder ook elektrische in goede handen.

“Wij verkopen het hele assortiment fietsen voor jong en oud en dus ook het kleine kinderfietsje,”vertelt René, “daarnaast geloven wij sterk in de meerwaarde van eerlijk en goed advies, een ruim assortiment en service, proefrijden op een beoogde fiets en uiteraard een leenfiets bij reparatie. Daarnaast en niet geheel onbelangrijk, geloven wij in de filosofie dat wij de klant ook echt als klant behandelen.”

Klantenkring
René en Saskia Waning zeggen trots te zijn om inmiddels twintig jaar onderdeel van de Aalsmeerse gemeenschap te mogen uitmaken en op hun vaste klantenkring die ze in de loop van de jaren hebben opgebouwd. “Dankzij de nieuwbouw komen daar ook steeds weer nieuwe klanten bij, en door onze goede naamsbekendheid ook nieuwe klanten uit omliggende plaatsen.”

Het ondernemersduo en hun medewerkers groeien mee met hun klanten: “Het is voor ons hartstikke leuk en mooi om te zien, dat in het verleden ouders met kinderen bij ons in de zaak kwamen voor een fiets en later terugkwamen als de kinderen wat groter waren geworden en een nieuwe fiets nodig hadden. Of dat deze kinderen inmiddels zelf volwassen zijn en nu met hun eigen kinderen bij ons in de winkel terugkomen.”

Lidmaatschap Businessclub
Mobiliteit gaat volgens René in ons leven een steeds grotere rol spelen en daar hoort fietsen zeker bij. Wat dat betreft zien de ondernemers de toekomst rooskleurig tegemoet. “In de grote steden zie je al dat fietsen steeds meer een alternatief wordt voor de auto. Het is bovendien ‘groen’ en gezond. Vooral elektrisch fietsen neemt een vlucht. Ook bij de jeugd zien we elektrisch fietsen steeds populairder worden. De oubolligheid van jaren geleden is er wel al een beetje vanaf. Omdat Aalsmeer ook op toeristisch gebied steeds meer op de kaart komt, verwachten wij ook meer fietsen te kunnen verhuren.”

Hun betrokkenheid bij de Businessclub van FC Aalsmeer zien ze als een mooie manier om iets terug te doen voor de lokale gemeenschap. terug te doen. “Daarnaast houden wij allebei wel van een mooie pot voetbal.”

Waning Tweewielers
Zijdstraat 5 Aalsmeer
T: 0297-322120
W: www.fietsplezierwinkel.nl
E: info@fietsplezierwinkel.nl

(Foto’s Fietsplezierwinkel Waning) 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin