Voormalige bloemenkas blijkt ideale danslocatie

(Advertorial) Voor dansliefhebbers is het goed te weten dat de perfecte dansvloer te vinden is aan de Oosteinderweg. Op het terrein van Zaai, daar waar onder meer ook De Werkschuit en de biljartvereniging gehuisvest zijn, is een voormalige bloemenkas getransformeerd tot de dansschool van Dance Sport Academy NL. Verantwoordelijk hiervoor is danskoppel Herman Spilker en Leonie Borneman. “Dansen is voor alle leeftijden. Wij hebben lessen voor peuters maar ook voor 80plussers.”

Helemaal nieuw in Aalsmeer is de dansschool niet. Tot halverwege 2018 hadden Herman en Leonie onderdak in Studio’s Aalsmeer maar na een min of meer gedwongen vertrek vonden zij aan de Oosteinderweg een plek om van te dromen. “Toen we hier voor het eerst kwamen was het een grote kale ruimte maar de grote overspanning van de oude kas was in onze ogen perfect om een dansvloer onder te leggen. We waren gelijk enthousiast,” vertelt Herman, “om te dansen heb je veel ruimte nodig en het liefst geen palen waar je omheen moet manoeuvreren. Daarbij is een goede dansvloer essentieel. Je kunt op deze nieuwe zwevende vloer zo meerdere uren achter elkaar doen zonder pijnlijke voeten.”

Eigenaren van Dance Sport Academy, Herman en Leonie

Leonie vult aan: “Er zijn genoeg zaaltjes die gezellig zijn maar als je even gas geeft stoot je je neus tegen de muur. We hebben hier een grote zaal van ruim 280 vierkante meter waar je helemaal los kunt gaan en een kleine van 70. Die is geschikt voor bijvoorbeeld Latin dansen, wat je meer op de plaats doet.”

Plezierig
Het imposante vloeroppervlak wordt optisch nog eens verdubbeld dankzij de spiegelwand. Een handig of zelfs noodzakelijk hulpmiddel om jezelf als danser te verbeteren. Niet alleen is de grote vloer volgens de twee erg plezierig, ook dat er van verschillende kanten daglicht binnen straalt is fijn. Onlangs is de ventilatie aangepast aan de nieuwe eisen zodat de lucht continu ververst wordt. Een perfect binnenklimaat is in deze tijd noodzaak.

Maatschappelijke verbinding
Herman en Leonie zijn sinds 2012 een koppel dat het in ballroomdansen tot de nationale top geschopt heeft. Samen zijn ze meervouding Nederlands kampioen en finalist op de wereldkampioenschappen. Hun passie en kennis brengen ze met plezier over aan iedereen die ervoor open staat. Leonie: “We hebben met onze dansschool twee pijlers. De ene is dat danssporters bij ons terecht kunnen voor training en de andere is dat we een regionale dansschool zijn. Daarmee willen we niet alleen dansvaardigheden aanleren maar ook zorgen voor maatschappelijke verbinding: mensen samenbrengen en met elkaar laten sporten. Want dansen is door de jaren heen dermate geëvalueerd dat het echt als een sport beschouwd kan worden.”

Maar dansen gaat volgens Herman en Leonie veel verder dan alleen maar sporten: “Door te dansen ben je heel bewust bezig met je lichaam. Wat je daardoor leert op fysiek en emotioneel gebied is van onschatbare waarde.” Daarnaast is dansles een bron van gezelligheid en zeker het stijldansen is een wekelijks avondje uit!

Jeugd uitdagen
Volgens Herman wordt er bij Dance Sport Academy op elk niveau lesgegeven. “We hebben hier mensen van beginners tot hoofdklasse. Ook bieden we hier ruimte om vrij te trainen voor mensen die de draad weer willen oppakken en maken we gebruik van de diensten van internationale toptrainers. We zouden vooral de jeugd willen uitdagen om de stap te wagen en het eens een keer te komen proberen. Iedereen kan vrijblijvend een proefles aanvragen.”

Dance Sport Academy heeft een zeer uitgebreid aanbod van dansen voor uiteenlopende doelgroepen. Grofweg loopt het van streetdance tot klassiek ballet en alles wat daar tussenin zit. Bekijk de website voor een totaaloverzicht.

www.dancesportacademy.nl
info@dancesportacademy.nl
Oosteinderweg 287 F
1432 AW Aalsmeer
06 42208737 (Herman)
06 18286914 (Leonie)

Tekst en foto’s Arjen Vos

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel