Vijf tips voor online solliciteren

Statistieken tonen aan dat ongeveer 50 procent van de middelgrote bedrijven en bijna alle grote bedrijven een sollicitantenvolgsysteem (ATS) gebruiken om kandidaten te screenen op vacatures. Er zijn verschillende redenen waarom recruiters en wervingsmanagers dit soort technologie gebruiken. Met een ATS kunnen HR-afdelingen wervingsdocumenten automatiseren en online opslaan, zodat HR-professionals zich nooit zorgen hoeven te maken over stapels papierwerk of honderden e-mails om te vinden wat ze nodig hebben. Dit maakt het voor jou echter lastig om op te vallen tussen de mensen die online solliciteren op de vacatures Noord-Holland. Gebruik daarom deze tips!

Stel een originele sollicitatiebrief op
Als het bedrijf om een ​​begeleidende brief vraagt, voeg er dan een toe. Zorg ervoor dat je er een schrijft die specifiek is voor je prestaties en vaardigheden en een die goed aansluit bij de functiebeschrijving. Ga een stap verder en vermeld hoe je die kennis en vaardigheden op het werk gaat gebruiken. Vermijd dus het verzenden van een generieke, alledaagse sollicitatiebrief als je op het internet wilt solliciteren op de vacatures Schiphol die je hebt gevonden.

Schrijf doelgericht en foutloos
Met papieren aanvragen kunnen slecht geschreven inzendingen in het ‘circulaire dossier’ worden gegooid om nooit meer te worden gezien. Maar met digitale toepassingen leeft de inhoud met veel fouten voort bij dat bedrijf, wat mogelijk ook je kansen op een relatie met de werkgever in de toekomst schaadt. Dit is een enge gedachte, maar wel een die je zou moeten motiveren om je inhoud drie keer te controleren op spelling, inhoud en grammatica.

Vul alle velden in
Door elk veld in te vullen, geeft je niet alleen informatie waarmee je je kunt onderscheiden van de concurrentie, maar toon je ook je interesse en verlangen naar de baan. Veel recruiters slaan kandidaten die hun sollicitaties niet voltooien gewoon over. Veel bedrijven filteren met een ATS namelijk kandidaten op hun antwoorden op bepaalde velden in de online sollicitatieformulieren. Mis geen enkele kans om te worden opgenomen in de filterprocessen van de recruiters voor de functie.

Lees de functiebeschrijving goed door
De meeste recruiters zullen je vertellen dat er een grote ergernis is te horen van werkzoekenden die solliciteren, zelfs als ze niet gekwalificeerd zijn voor de baan. Neem de tijd om precies te begrijpen wat het bedrijf verwacht van sollicitanten voor banen die je interesseren; negeer niet de gedetailleerde beschrijving van wat de baan inhoudt. ATS-technologieën kunnen kandidaten filteren op degenen wiens antwoorden het beste aansluiten bij specifieke functiebeschrijvingen, onthoud dit bij het online solliciteren op een vacature.

Houd één kandidatenprofiel bij
Zodra je je aanmeldt bij een bedrijf dat een ATS gebruikt, slaat de organisatie je persoonlijke gegevens op. Hoewel je je cv en/of begeleidende brief moet aanpassen voor elke sollicitatie, moet je één hoofdprofiel bijhouden voor al je sollicitaties voor dat bedrijf. Meerdere profielen in het systeem van één bedrijf kunnen namelijk voor verwarring zorgen. Door slechts één profiel per bedrijf in te dienen, voorkom je dat het verkeerde profiel wordt gediskwalificeerd door een eerstelijns recruiter.

(Partnerbijdrage Twenty Four Webvertising)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin