Vijf rustgevende én betaalbare hobby’s

Het is belangrijk om zo nu en dan de ratrace van werk, sociale verplichtingen en andere drukte de rug toe te keren en je terug te trekken met je hobby. Dat hoeft niet veel geld te kosten. Het is alleen een kwestie van je laten inspireren. Vijf voorbeelden van niet al te dure vrijetijdsbestedingen, waarvan sommige zelfs winstgevend kunnen worden.

Bouwpakketten maken
Werk avonden lang aan een miniatuurversie van een stoomlocomotief, boorplatform of Engelse dubbeldekker. Behalve houten versies tref je op het creatieve platform Buildiy ook metalen bouwpakketten aan. Het in elkaar zetten van deze sierlijke modellen vergt concentratie en geduld, precies de ingrediënten voor een hobby waardoor je even helemaal weg bent uit de dagelijkse sleur.

Vogels spotten
Wat heb je nodig om een echte vogelaar te worden? De fiets of benenwagen, een gratis toegankelijk natuurgebied en een eveneens kosteloze vogelaar-app. Download deze, trek de omgeving in en bewonder de oneindige en bijzondere wereld der ornithologie. Heb je verder echt niks nodig? Misschien een kek hoedje, maar verder kost vogels spotten je nul euro. De rust en het relativeringsvermogen van de natuur krijg je ook gratis.

Muziek leren maken
Nederland telt ruim 1100 kringloopwinkels en ook zijn er diverse tweedehands-websites. Adopteer een afgedankte gitaar of keyboard, zoek lessen op YouTube en leer de akkoorden van je favoriete nummers. Dan kom je er tevens achter dat deze akkoorden de bouwstenen zijn voor nieuwe, zelfgeschreven muziek. Wie weet treed je er binnenkort mee op voor publiek? Dan kun je er ook nog geld mee verdienen. De meeste hedendaagse artiesten zijn zo begonnen, de technologie maakt veel mogelijk.

Je eigen groenten en kruiden kweken
Nog zo’n goedkope hobby: word hoogstpersoonlijk groenteboer van jouw huishouden en kweek tomaten, courgettes, rozemarijn en andere uitheemse planten die het in de Hollandse klei prima doen! De enige benodigdhgeden zijn zaadjes (die kun je zelfs uit de groenten in je koelkast halen en drogen), wat zakken aarde van enkele euro’s en natuurlijk een stukje grond. Heb je alleen een balkon, dan kan het ook in grote plastic bakken. Deze hobby gaat winstgevend worden op meer fronten: betere smaken, minder uitgaven en bovendien een ‘zen’ gevoel.

Houten meubels maken
Prachtig vurenhout ligt op elk industrieterrein voor het oprapen in de vorm van pallets. Informeer of je ze mag meenemen, haal ze met een simpel trucje (kijk op YouTube) uit elkaar en ontwerp zelf tafels, stoelen, kastjes en andere (tuin)meubels. Dit kan op den duur zakgeld in het laatje brengen, bijvoorbeeld als de buurvrouw ook zo’n uniek bijzettafeltje wil.

(Partnerbijdrage)

Lees vorig bericht

Brand legt schuur in as

Lees volgend bericht

Energiecoaches voeren 100e bespaargesprek


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *