Verveelde puber? Probeer deze 6 hobby’s

(Foto archief AV/Arjen Vos)

Veel tieners zien het als ontspanning: scrollen door tijdlijnen, hartjes uitdelen en de ene TikTok-video na de andere bekijken. Brengt jouw puber meer tijd door in de digitale wereld dan in de echte wereld? Dan is het hoog tijd om een hobby te zoeken! Het hebben van een hobby heeft veel voordelen. Zo werkt het ontspannend, is het een mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten en leert het pubers om door te zetten als iets niet meteen lukt. We geven je zes tips om jouw puber achter het scherm vandaan te krijgen.

1. Vrijwilliger worden op een kinderboerderij
Is jouw kind een dierenliefhebber? Misschien kan de lokale kinderboerderij extra handjes gebruiken bij het voeren van de cavia’s en het uitmesten van de geitenstal. Het verzorgen van dieren brengt pubers verantwoordelijkheidsgevoel bij en wie weet biedt het je kind inspiratie qua beroepskeuze. Een dierverzorging opleiding volgen kan op diverse plekken en er zijn verschillende richtingen. Denk bijvoorbeeld aan een opleiding tot beheerder van een kinderboerderij, een opleiding tot hondentrimmer of een basiscursus om paarden te houden.

2. Lid worden van een sportclub
Sporten heeft een positieve uitwerking op zowel de lichamelijke als de mentale gezondheid. Er zijn heel veel sporten om uit te kiezen, zodat er altijd wel een sport te vinden is die bij jouw puber past. Voetbal is een van de populairste opties en basketbal en hockey zijn andere voorbeelden van leuke teamsporten. Sport jouw kind liever individueel? Zwemmen, wielrennen en hardlopen zijn allemaal individueel te doen.

3. Een instrument leren bespelen
Wist je dat het bespelen van een instrument zorgt voor een beter geheugen? Beide hersenhelften worden aan het werk gezet wanneer kids gitaar spelen, op een drumstel slaan of op een saxofoon blazen. Bovendien stimuleert het creativiteit en werkt het ontspannend.

4. Een kookcursus volgen
Leren koken is nooit weg, maar sommige kids vinden het leuk om nog een stapje verder te gaan en zich te specialiseren. In de Italiaanse keuken bijvoorbeeld, of vegetarisch koken, taarten bakken of sushi maken.

5. Een nieuwe taal leren
Zijn de favoriete vakken van jouw tiener Engels, Frans en Nederlands? Dan kan er makkelijk nog een taal bij. Bijvoorbeeld de taal van jullie favoriete vakantieland of een taal die veel wordt gesproken in de wereld, zoals Spaans of Mandarijn.

6. Leren fotograferen
Fotograferen met een smartphone is niet te vergelijken met fotograferen met een echte (spiegelreflex)camera. Het bevordert de creativiteit, want het leert pubers op een andere manier naar de wereld te kijken en ze ontwikkelen een eigen stijl.

(Partnerbijdrage)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin