Verschuiving leiding Dutch Flower Group

Marco van Zijverden, de CEO van de Dutch Flower Group, zal begin 2021 binnen DFG de overstap maken naar de Advisory Board en daarmee zijn functie van CEO neerleggen. De opvolging staat al klaar, in de persoon van Jan van Dam, die per 1 januari 2020 alvast bij DFG aan de slag gaat als Chief Commercial Officer (CCO).

Van Zijverden, Kudelstaarter van geboorte, schopte het van de Kwakelse lagere school tot aan Nyenrode Business University en de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Voor zijn studie in Rotterdam maakte hij een reorganisatieplan voor het bedrijf van zijn vader – toen nog de OZ Group – en hij rolt het familiebedrijf in. Na een fusie met de Van Duyn Groep uit Naaldwijk ontstaat de Dutch Flower Group, waar Marco van Zijverden sinds 1999 de CEO van is.

Albert Heijn
Van Dam komt uit een geheel andere tak van commerciële sport: Ahold. Na diverse commerciële functies binnen Albert Heijn heeft hij diverse CEO- en directieposities vervuld in diverse uithoeken van de wereld, voor hetzelfde concern. De 47-jarige Van Dam maakt bewust de overstap naar de sierteeltsector. Wanneer de opvolging van Van Zijverden een feit is zal hij ook toetreden tot de Raad van Bestuur van DFG.

Tekstbewerking: Mariëlle Wegman; foto voorpagina en bovenaan: Jan van Dam (bron: DFG), inzetfoto: marco van Zijverden (bron: hortiplant.nl)

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin