Verleng de batterijduur van je Apple watch

(Foto Pexels-jess-bailey-design)

De batterijduur van een Apple watch kan flink uiteen lopen. Het ligt eraan hoe en hoeveel je de watch gebruikt. In dit artikel lees je hoe je de batterijduur van je Apple watch kunt verlengen.

Hoe lang is de batterijduur van je Apple watch?

Apple heeft bekend gemaakt dat de Apple watch bij normaal gebruik ongeveer achttien uur meegaat. Je komt dus makkelijk de dag door met de accu. Bij intensief gebruik gaat de watch natuurlijk wel sneller leeg. Apple heeft ook bekend gemaakt hoe ze de accuduur berekenen.

Hij gaat achttien uur mee als je het volgende doet:
-45 minuten gebruik van een app
-90 meldingen
-90 keer tijd kijken
-30 minuten training met bijvoorbeeld muziek of een audiobook

De meeste mensen gebruiken de watch minder intensief, waardoor hij dus langer dan 1achttien uur meegaat. Naast de berekening heeft Apple ook andere tests gedaan. De resultaten:
-Je kunt met een volle accu 6,5 uur audio afspelen.
-Als je de watch vijf keer per uur gebruikt, gaat hij maar liefst 48 uur mee.
-Als de watch is gekoppeld aan je iPhone, heb je drie uur gesprekstijd via de watch.

Hoe verleng je de batterijduur?

Zo verleng je de batterijduur van je Apple watch:

1: Siri
Siri is natuurlijk een leuke en handige functie van de Apple watch, maar voor de batterijduur is dit geen goed idee. Als je de functie hebt ingeschakeld, luistert de watch namelijk continu of je ¨hé Siri¨ zegt. Dat kost natuurlijk energie. Deze functie kun je daarom beter uitzetten. Als je de digital crown ingedrukt houdt, kun je Siri uiteraard alsnog gebruiken.

2: Activeer bij optillen
Ook activeren bij pols optillen is een handige functie, maar ook dit gaat van de batterijduur af. Of je de watch nu gebruikt of niet, elke keer als je je pols optilt gaat de watch aan. Als je optimale accuduur wilt, kun je deze functie gemakkelijk uitzetten via de instellingen.

3: De wijzerplaat
Bij de Apple watch kun je natuurlijk zelf kiezen welke wijzerplaat je neemt. En dat heeft effect op de batterijduur. Daarom kun je in plaats van een drukke kleurrijke wijzerplaat, beter gaan voor een rustigere wijzerplaat met wat donkerdere kleuren.

Tip voor de Apple watch
Het is bij een Apple watch ook belangrijk om voor het juiste bandje te kiezen. Sport je veel met de watch, of doe je hem vooral naar het werk aan? Kies een passend bandje. Wil je een goed apple watch bandje kopen? Neem dan even een kijkje bij 123watches.nl.

(Partnerbijdrage SendarMedia)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin