Verbluffend toekomstbeeld bij seizoensslot Businessclub FCA

Jorn Varenhorst, (mede) eigenaar van Christiani vertelt over het restaurant

Door: Arjen Vos. Er was met Christiani Vino e Cibo een uiterst plezierige omgeving gevonden voor de laatste Meer voor Ondernemersavond van het seizoen. De bijeenkomst startte al eind van de middag met een royale traktatie van allerhande lekkernijen en de mogelijkheid om elkaar uitgebreid te spreken. Om vervolgens over te gaan in het meer officiële gedeelte waarin Artificial Intelligence centraal stond.

Van Zwol met een greep uit de oude doos

Op de onlangs vernieuwde bovenverdieping van Christiani was het op de langste dag van het jaar uitstekend vertoeven. Met de deuren naar het dakterras wijd open werden de ondernemers als vanzelf naar buiten gelokt om al dan niet met een prosecco in de hand van het uitzicht de spiegelgladde Westeinder te genieten. Dat het weer zo geweldig meewerkte was meer dan een cadeautje. Hierdoor konden de presentaties ook in de buitenlucht plaatsvinden. Die waren er in de vorm van een voorgerecht door Christianibaas Jorn Varenhorst die onder meer vertelde over de uitbreiding met een vestiging in Hoofddorp, en ’toetjes’ van bloemenambassadeur Jan de Boer en zeilmeisje Sanna Brockhoff die nog altijd sponsoring zoekt voor haar wereldreis.

300 Miljoen banen
Maar het hoofdgerecht werd opgediend door Hendrik van Zwol in de vorm van een zeer smakelijke presentatie over kunstmatige intelligentie. Van Zwol noemt zichzelf AI Magician en na zijn betoog twijfelde niemand meer aan zijn kunsten. Ter ondersteuning van het Jaar van de Hortensia toverde hij enkele affiches op zijn scherm die hij kort daarvoor door AI had laten ontwerpen. Wie het resultaat zag en zijn of haar brood verdient met vormgeving, zal zich achter de oren gekrabd hebben over het toekomstperspectief. Een ander grapje was een nieuw geschreven EK hit met als thema ‘Bloemen uit Aalsmeer’ gezongen door Wolter Kroes.

Door AI vervaardigde poster

Wat gaat de ontwikkeling van AI doen met dergelijke beroepsgroepen? Zijn voorspelling is dat er wereldwijd meer dan 300 miljoen banen zullen verdwijnen door de opkomst van AI. Bijvoorbeeld mensen die werken bij callcenters, in de accountancy, in de creatieve sector of als programmeur moeten zich zorgen maken.

Vergaderende klonen
Van Zwol strooide met voorbeelden die nu te bizar zijn om te bevatten maar over enige tijd tot de normaalste zaak van de wereld behoren. Hij bekende dat hij in de auto soms hele brainstormsessies voert met zijn eigen AI chatbot die aangekomen op zijn bestemming resulteren in een kant en klare presentatie. Wat nu al mogelijk is, is dat je tijdens een zoomvergadering een kopie van jezelf in beeld zet die de vergadering (inclusief stemgeluid) voortzet terwijl jezelf koffie haalt. De lachers kreeg Van Zwol op zijn hand toen hij vertelde dat anderen datzelfde kunnen doen en je op die manier de klonen met elkaar kunt laten vergaderen.

Menselijke gezelligheid na afloop

Huilende baby
Talen hoeven niet meer geleerd te worden dankzij een tool die real time voor je vertaalt. Zit je in een restaurant (of vliegtuig..) en heb je last van een huilende baby, dan kun je AI vragen om dat hinderlijke geluid zachter te zetten. De grote uitdaging waar de wereld voor staat is hoe ‘we’ deze ontwikkeling menselijk kunnen houden.

Na dit inkijkje in de ‘wondere wereld’ van Van Zwol ging het er bij de borrel gelukkig weer ouderwets menselijk aan toe met volop interactie, nieuwe kennismakingen en vrolijkheid. En niet onbelangrijk: de voortzetting met opnieuw een royaal aanbod van heerlijke hapjes uit de voortreffelijke keuken van Christiani. Geen AI die dat kan evenaren.

Op 5 september wordt het nieuwe seizoen afgetrapt bij Amstelhof in De Kwakel waar de ondernemers uitgedaagd worden om te golfen en te padellen.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin