Veel Aalsmeerders hebben hoog energieverbruik

Waren in 2017 de gemiddelde maandelijkse kosten nog zo'n 126 euro per Aalsmeers huishouden, in 2019 zijn deze energiekosten gestegen tot maar liefst 164 euro per maand. Dit komt naar voren uit data van de Klimaatmonitor en Rijkswaterstaat. De oorzaak is een relatief hoog gasverbruik.
Zonnepanelen, warmtepompen en andere duurzame energiebronnen worden maar mondjesmaat ingezet in de woningen van de bloemengemeente van Nederland. Ook staan er veel grote huizen en kunnen we spreken van grotere gezinnen. Stappen de inwoners van deze prachtige groene en bloemrijke gemeente in Noord-Holland binnenkort massaal over naar duurzame energie? Duurzame energie is immers ook groene energie.
De goedkoopste energieleverancier kan het de Aalsmeerders perfect uitleggen. De stijging van 30 procent van energiekosten in de gemeente leidt er naar alle waarschijnlijk toe dat er meer gebruik wordt gemaakt van zonnepanelen en andere groene energie. Momenteel maken nog geen 1000 van de 32.0000 inwoners gebruik van zonne-energie. De verwachting is dat dit aantal omhoog zal gaan. Er kan immers gebruik worden gemaakt van aantrekkelijke subsidies. Bovendien wordt meer stroom opgewekt dan nodig is, zodat het maandelijks verbruik wordt omgezet naar maandelijks terugverdienen.
Buurtschappen
Ook de buurtschappen en dorpen die onder de gemeente Aalsmeer vallen, zoals Vrouwentroost, Kudelstaart, Oosteinde en Calslagen, kunnen gebruik maken van de goedkoopste energieleverancier. Besparen op energie is in deze tijd op verschillende manieren heel goed mogelijk. Aalsmeerders verbruiken per jaar 1400 kubieke meter gas in plaats van het Nederlandse gemiddelde van 1240 meter per gezin, maar ook het stroomverbruik ligt bijna 400 kWh boven het gemiddelde. Hier is een aardige slag te slaan. Ook regelmatig energieleveranciers met elkaar vergelijken is sterk aan te raden en kan veel voordeel en dus besparing opleveren.
Win-win situatie
Ook in Aalsmeer is het voor particulieren mogelijk om de btw op de zonnepaneleninstallatie terug te krijgen van de belasting. De Belastingdienst beschouwt een particulier met zonnepanelen als een energieleverancier. Het terugvragen is simpel. Zet de eerste stap bij de Belastingdienst. Naast deze energiebesparende maatregel is het ook een geldbesparende maatregel. Duurzaam bezig zijn en tegelijkertijd geld verdienen!
Vergelijken en besparen
Energieleveranciers met elkaar vergelijken is altijd slim. De goedkoopste energieleverancier levert het huishouden geld op. Geld besparen is net zo aantrekkelijk als energie besparen. Als het allebei tegelijk kan, is het helemaal een win-win situatie.
Duurzaam geld verdienen met de energieleverancier door gebruik te maken van de verschillende mogelijkheden. Naast genoemde zonnepanelen zijn er natuurlijk ook de zonneboilers en de warmtepompen. Ook bestaan er subsidieregelingen voor pelletkachels en biomassaketels. Het initiatief van Aalsmeerders om de woningen in de gemeente energiezuiniger te maken, is er al.
Tekst en foto 24 webvertising.nl
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin