Uitgekeken op je woonkamer? Zo geef je je woonkamer een makeover

(Foto Pexels)

Veel mensen raken na een paar jaar erg uitgekeken op hun woonkamer. Hierdoor beginnen ze met het vervangen van meubels. Misschien dat een nieuwe bank de woonkamer opfleurt of een nieuw schilderij aan de muur. Er zijn verschillende manieren om je woonkamer de makeover te geven die het verdient. Maar ga hier niet klakkeloos mee om. In dit artikel kijken we naar hoe je het beste een makeover kan geven aan je woonkamer. Lees verder als jij deze tips kan gebruiken!

De hele woonkamer
Het vervangen van enkele meubelen zal je woonkamer niet transformeren. Kijk daarom naar het geheel van je woonkamer. Heb je gebruik gemaakt van neutrale kleuren op de muren en voor de vloer? Dan heb je een goede keuze gemaakt! Met neutrale kleuren kun je namelijk je hele woonkamer omgooien. Vervang alle meubels door meubels die uit een specifiek interieur stijl komen. Is je interieur bijvoorbeeld landelijk? Overweeg dan om industriële meubels aan te schaffen. Misschien dat je denkt dat het een hele som geld gaat kosten om je gehele interieur aan te passen. Maar zo duur hoeft alles niet te zijn. Ga naar outlets voor die ene goedkope bank bijvoorbeeld!

Of verander juist de kleur van de woonkamer
Een likje verf doet meestal wonderen. Als het juist de kleur van je woonkamer is die je dwars zit is het goed om deze eens een nieuw likje verf te geven. Match de kleur van je muren met je meubilair. Een industrieel interieur gaat bijvoorbeeld gepaard met koude kleuren, terwijl je bij een retro interieur juist warmere kleuren kan gebruiken.

Een andere manier om een likje-verf-doet-wonderen te realiseren is door meubels te verven. Dit gaat vaak specifiek om houten meubels. Deze kunnen een makeover krijgen door ze lichtjes op te schuren en daarna te verven. Is je TV meubel wit, maak deze dan een tv meubel zwart!

Vergeet de accessoire niet!
Een belangrijk onderdeel van elke woonkamer is de accessoire. Deze kan namelijk enorm veel sfeer geven. Kaarsen zijn bijvoorbeeld goede sfeermakers, door de mooie oranje gloed die ze geven. Evenals kaarsen geven ook planten en bloemen veel karakter en sfeer aan het interieur. Het staat namelijk algemeen bekend dat alleen echte huizen planten en bloemen heeft. Plekken waar geen planten of bloemen te vinden zijn, zijn vaak huizen waar niet in gewoond wordt. Denk bijvoorbeeld aan hotelkamers waar geen planten en bloemen zijn.

(partnerbijdrage vidaxl.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin