Twee belangrijke verzekeringen voor ondernemers

Als ondernemer heb je dagelijks te maken met veel verschillende soorten risico’s. Er zijn risico’s die je moet nemen, omdat er een beloning tegenover kan staan. Tegelijkertijd zijn er risico’s die je beter niet kunt nemen, omdat de gevolgen te groot kunnen zijn voor je bedrijf. Voor risico’s van deze tweede categorie bestaan er dan ook verzekeringen om bedrijven te beschermen tegen de mogelijke gevolgen. In dit artikel bespreken we twee van deze verzekeringen. Nuttige informatie, dus lees snel verder.

1.AVB-verzekering
De eerste verzekering die we willen bespreken, is de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Afgekort wordt dit ook wel de AVB verzekering genoemd. Waar deze verzekering voor bedoeld is? De naam verklapt het eigenlijk al een beetje. Met deze verzekering is je bedrijf gedekt voor schade die jij, je bedrijf, of je werknemers aanrichten aan anderen of spullen van anderen. Laten we het uitleggen met een klein voorbeeld.

Stel, je bent freelance fotograaf en je werkt met dure camera’s van klanten. Het kan je zomaar overkomen dat je zo’n camera een keer laat vallen. Als je klant je bedrijf aansprakelijk stelt voor de schade, dan kun je een beroep doen op je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Als je de juiste dekking hebt, dan zal de verzekeraar opdraaien voor de kosten waar je bedrijf mee te maken krijgt. 

2.Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering wordt vaak verward met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp. Hoewel de namen van deze twee verzekeringen sterk op elkaar lijken, verschillen ze wel degelijk van elkaar. We vertelden je net dat de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekking biedt wanneer bijvoorbeeld een van je werknemers schade aanricht aan anderen of spullen van anderen. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking wanneer je een fout maakt in het uitvoeren van je beroep, waardoor klanten (financiële) schade lijden.

Aangezien de dekking van de twee verzekeringen verschilt, verschilt ook de doelgroep. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kan voor elk soort bedrijf een handige verzekering zijn. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering is relevanter wanneer je een beroep uitoefent waarbij je advies uitbrengt, of waarbij de voortgang van een groot project van jou afhangt.

Besparen op je premies
Aan het einde van het jaar surfen honderdduizenden Nederlanders naar vergelijkingswebsites om te besparen op de premies van hun zorgverzekering. Bij de twee verzekeringen die we in dit artikel besproken hebben, is het ook mogelijk om te besparen door te vergelijken. Het is echter belangrijk om te onthouden dat een lage premie niet het belangrijkste is.

Het belangrijkste blijft namelijk de dekking. Ben je niet goed verzekerd, dan ben je uiteindelijk alsnog duur uit. Je kunt maandelijks namelijk misschien een tientje besparen op de premie van je beroepsaansprakelijkheidsverzekering, maar als dit betekent dat je veel minder uitgekeerd krijgt wanneer je aansprakelijk bent voor grote schade, dan krijg je alsnog te maken met een flinke rekening. Staar je dus niet blind op premies, maar focus op dekkingen.

(Partnerbijdrage Equote)Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel