Turf Aalsmeer zoekt avontuur op Westeinderplassen

Turf-eigenaar Wilco Hoogeveen geeft uitleg in zijn 'Gold Creek'

(Advertorial) Van de afgelopen veertien maanden is Turf Aalsmeer aan de Oosteinderweg er door Corona maar liefst acht gesloten geweest. Geen kinderfeestjes, bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeesten en familiedagen meer; het verlaten goudzoekersdorpje ‘Gold Creek’ was dit keer echt verlaten. Eigenaar Wilco Hoogeveen zat niet stil, en richtte samen met zeventien andere escaperoom eigenaren de coöperatie ‘Creators United’ op, waarmee ze diverse online escape ervaringen hebben ontwikkeld terwijl hun zaken gesloten moesten blijven. Maar nu Turf per 19 mei weer (beperkt) geopend is, komen ze ook meteen met een vernieuwde website en nieuwe fysieke groepsspellen en belevingen die sterk gelinkt zijn aan de historie van Aalsmeer: Een unieke escapegame op de Westeinderplassen en een unieke historische beleving op het Zeilfort in Kudelstaart. Dus binnen of buiten, in een grote of een kleine groep: Turf biedt deze zomer voor ieder wat wils.

Gold Creek
Aan de Oosteinderweg wacht het verlaten goudzoekersdorpje Gold Creek op groepen van vier tot vijftien personen. Deze groepen worden opgedeeld in twee of drie teams die met elkaar de strijd aangaan om in ruim een uur zoveel mogelijk goudstaven te vinden, vrij te puzzelen of van elkaar af te pakken met laserguns. Een combinatie van een escaperoom, een speurtocht en lasergamen dus – en dat alles in een setting van een dorpje uit het Wilde Westen van 230 vierkante meter groot. Welk team verlaat het dorp met de meeste goudstaven? Dit spel is ook te boeken als kinderpartijtje! Met de huidige Coronamaatregelen mag Gold Creek weer gespeeld worden door kleine groepjes volwassenen en door kinderpartijtjes.

‘De Swarte Westenders’
Op de Westeinderplassen stap je vanaf juli aan boord van een speciaal open onderzoeksbootje met een 100 jaar oude ‘edelmetaal-scanner’ erop. Met je groep van maximaal tien personen ga je op zoek naar sporen van de bende van ‘de Swarte Westenders’ die 500 jaar geleden dit gebied teisterden. Kunnen jullie met de scanner binnen 90 minuten de verloren buit van de bende opsporen? Al varende leert je team over hoe dit gebied in 500 jaar tijd voortdurend van gedaante is veranderd en zien jullie de mooiste plekjes op en om de Westeinderplassen.

‘Fort K’
Nieuwsgierig naar het 115 jaar oude fort van Kudelstaart? In afwachting tot de ontwikkelplannen voor het fort van start mogen, stelt Zeilfort B.V. Turf in staat mensen het fort te laten beleven op een in Nederland unieke wijze. In groepen van vier tot twaalf personen leren bezoekers spelenderwijs over het fort, haar functie en haar geschiedenis in een unieke, interactieve beleving. De pop-up beleving is door Turf Aalsmeer opgezet in samenwerking met de Aalsmeerse ondernemer Niels Tenhagen van Escape Lab en ‘Fort K’ gedoopt. Het is vanaf deze zomer tijdelijk te reserveren, tot het Zeilfort tot watersport-hotspot omgetoverd mag worden. Het verhaal is als volgt: Het geheimzinnige genootschap ‘Activae Aqua Alsmare’ heeft het fort gekraakt om onderzoek te doen naar het bijzondere water dat eronder ligt opgeslagen. Ga in één of twee teams de uitdaging aan om het fort binnen te dringen en dit genootschap uit het fort te verdrijven. Welk team lukt dit als eerst binnen 75 minuten? Al spelende leer je over de functie van het fort, over de Stelling van Amsterdam en over de kracht en het nut van water. Door deze tijdelijke beleving te boeken worden de bouw- en draaikosten vergoed, maar doe je ook een bijdrage aan het onderhoud en de ontwikkeling van het fort.

Op zoek naar een unieke bijbaan?
Met het lanceren van twee nieuwe belevingen op twee nieuwe locaties is Turf heel hard op zoek naar nieuwe medewerkers. Lijkt het jou leuk om mensen een leuk uitje te bieden, ben je minstens zestien jaar oud en ben je op zoek naar werk in met name de avonden en weekenden? Stuur dan je CV en motivatie naar info@turfaalsmeer.nl

Foto’s archief AV/Arjen Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel