The Skin Effect, anders dan doorsnee salon

Saïda, Si la en Jeremy in hun salon

Door Leni Paul. Sinds kort trekt een frisse heldere gevel aan de Visserstraat onder de naam The Skin Effect de aandacht tussen de diverse industriële giganten. Een lichte, smaakvol ingerichte ruimte. Fleurige kunst aan de wanden, tot ontspannen uitpuffen uitnodigende zithoekjes en een frisse groen bedekte wand. Alles in het interieur van huidkliniek The Skin Effect werd door de drie jonge medewerkers eigenhandig verricht. Saïda Zorgui, Jeremy Doebahmaxsidi en Si la Sahin hebben in de huidkliniek ieder hun eigen taak.

Corona verhinderde tot nu toe dat er door The Skin Effect groots aan de weg kon worden getimmerd, maar inmiddels kunnen de drie ondernemers door enigszins versoepelde maatregelen beperkt aan de slag. Ze beklemtonen dat ze als bedrijf naast het reguliere aanbod, dat je als klant doorgaans in de doorsnee schoonheidssalon aantreft, een reeks van handelingen kunt ondergaan die je elders bij dergelijke ondernemingen zelden zult vinden.

Tatoeages verwijderen
Achter de gevel gaat een wereld van moderne mogelijkheden ter verfraaiing van het uiterlijk voor ons open. Allereerst is een van de specialiteiten van The Skin Effect: het verwijderen c.q. ongedaan maken van tatoeages.

Het was in de vorige eeuw dat Henk Schiffmacher, telg uit een katholieke slagersfamilie uit Harderwijk, naam begon te maken met zijn opzienbarende schilderwerkjes, die hij begon aan te brengen op de gewenste plekken van iedereen die dat maar wilde. Elk lichaamsdeel kon worden omgetoverd in een kleurig landschap en worden voorzien van een woeste dan wel opwindende tekening. Ook in Aalsmeer sloeg de rage aan en we herinneren ons een saaie herfstmiddag  in De Oude Veiling waar ‘Il Maestro’ Henk met pathos en brede gebaren het aanwezige publiek wist te boeien.

Kennelijk zijn we nu aangeland in de verwijder-periode, zo horen we deze middag uit de mond van Jeremy. Opgeleid in het ontwerpen van huizen en interieurs volgde hij recent een opleiding en ‘viel’ hij voor het vak van schoonheidsspecialist en met name op het gebied van verwijderen van tatoeages waarvoor hij diverse diploma’s heeft gehaald. “We onderscheiden ons doordat wij bijvoorbeeld veelvuldig aan de wens van de zogenaamde spijtoptanten tegemoet komen,” zegt Jeremy, “mannen en vrouwen die ooit een tattoo behandeling hebben ondergaan en door gewijzigde omstandigheden deze weer willen laten verwijderen.”

We stellen ons voor: ene Annie was van een man zijn grote liefde, maar de blonde Annie in het midden van een stralend zonovergoten landschap verdween echter uit het zicht en moest plaats maken voor een donkerharige Cécile. “Zo kan het inderdaad gaan,” beaamt Jeremy.

Aalsmeer aantrekkelijk
Van jongs af aan was Saïda, gediplomeerd schoonheidsspecialiste, een goede bekende van Jeremy en de twee besloten te gaan samenwerken. Het ideaal van een eigen onderneming lokte en zij oriënteerden zich her en der in de regio rondom Amsterdam. “Het werd Aalsmeer,” aldus Saïda, “we vonden het een aantrekkelijke plaats, dichtbij Amsterdam, bij Schiphol, mooi centraal gelegen en we konden  hier, op deze gemakkelijk te bereiken plek dit pand huren. We wonen zelf in Den Haag, Amsterdam en Zoetermeer en dan is deze plek echt centraal. Er is ook nog ruimte voor een vakgenoot of vakgenote die eveneens hier bij ons zou willen intrekken.”

The beauty scene
Moedig gingen zij en Jeremy aan de slag om van de voormalige bodybuildersruimte een smaakvolle, geschikte locatie te maken waarin de klant zich in een relaxte ruimte enkele uren kan ontspannen om na een behandeling fris en vrolijk weer naar buiten te stappen. Inmiddels is bij de twee ondernemers ook Si la Sahin ingetrokken en alle drie zijn zij gespecialiseerd in een onderdeel van de zogenaamde ‘beauty-scenes’.

Gezond
Hoewel corona net begon toe te slaan toen The Skin Effect haar deuren zou openen is inmiddels de mogelijkheid daar om een bezoek te brengen aan deze salon die volgens de welbespraakte Saïda anders is dan de doorsnee schoonheidssalon: “We werken zo natuurlijk mogelijk, het woord gezond is bij ons van groot belang. We brengen bijvoorbeeld ook de semi-permanente make up aan waarbij de klant geruime tijd kan genieten van deze methode. Het zo natuurlijk werken staat bij ons centraal en we hopen, nu we weer open kunnen zijn, het Aalsmeerse publiek en ook van elders afkomstige cliënten, zo vakkundig en plezier mogelijk van dienst te kunnen zijn.”

The Skin Effect is gevestigd op Visserstraat 4. Zie voor meer informatie over de behandelingen de website: theskineffect.nl of bel: 06 83 36 06 59

Foto’s Arjen Vos

Dit artikel werd aangeboden door Eveleens Makelaars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel