Supermarktketen Deen overgenomen, blijft filiaal Aalsmeer?

Deen Supermarkt op het Molenpad (foto Arjen Vos)

(Update) Door: Klaas Leegwater. Supermarktketen Deen wordt verkocht. Het van origine Hoornse familiebedrijf wordt overgenomen door drie concurrenten. Albert Heijn neemt bijna de helft van de tachtig supermarkten over, de rest gaat naar Vomar Voordeelmarkt of Dekamarkt. Ook de distributiecentra in Hoorn en Beverwijk en het hoofdkantoor in Hoorn worden verkocht. Dit werd dinsdagochtend bekendgemaakt. 

Volgens het persbericht behouden alle medewerkers in de filialen hun baan. De intentie is om van de 80 winkels er 39  om te zetten naar de Albert Heijn-formule, 22 winkels naar de Vomar Voordeelmarkt- en 19 naar de DekaMarkt-formule. Ook in Aalsmeer heeft Deen een filiaal, wat er gaat gebeuren met de winkel aan het Molenpad in het centrum is vooralsnog onduidelijk. Wijziging naar een AH-winkel lijkt vrijwel uitgesloten, 100 meter verder op het Praamplein zit al een supermarkt van de grootgrutter uit Zaandam. 

Als reden voor de verkoop van het ruim 80 jaar oude supermarktbedrijf (1939) geeft de directie van Deen aan dat om toonaangevend te blijven in de snel veranderende en competitieve foodretailmarkt de komende jaren forse inspanningen nodig zijn, onder meer een flinke investering in logistiek en e-commerce. “De omvang van de nodige investeringen heeft de familie in goed overleg met de directie doen besluiten om een andere strategische keuze te maken en het bedrijf te verkopen,” zo schrijft men in de persverklaring.

De supermarktketen heeft in totaal 9.000 medewerkers in dienst en is daarmee een van de grootste werkgevers van West-Friesland.

Het Noord-Hollands dagblad meldt dat de verdeling is gemaakt en dat voor 95 procent zeker is dat de Aalsmeerse Deenvestiging overgaat naar Vomar.

Lees vorig bericht

IJsweekend in vogelvlucht

Lees volgend bericht

Buitenlandse carrière Samir Benghanem vooralsnog gestrand


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *