Steengroen: respect voor heden en vizier op de toekomst

Annemieke Wijnakker (Foto Ton van Eenennaam)

AalsmeerVandaag geeft wekelijks een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de BusinessClub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan Annemieke Wijnakker, een van de eigenaren van Steengroen. “Wij creëren harmonie tussen techniek en mensen, wegen en biodiversiteit tussen steen en groen vanuit verbondenheid met de wereld om ons heen.”

Samen met Arjan van Poecke en David Cools is Annemieke één van de trotse eigenaren van Steengroen. Annemieke is woonachtig in Den Haag en heeft vier kids. Ze is een echte teamspeler en met haar positieve instelling en oprechte interesse in haar collega’s een meerwaarde binnen het team.  Na de verhuizing van Steengroen van Aalsmeer naar Oude Meer, in november 2023 is Annemieke belast met de dagelijkse leiding binnen de organisatie en dit alles binnen het full time moederschap. Annemiekes hart ligt bij verduurzaming. Met een master in sustainable development is zij degene die in een project net dat extra’s brengt en de (mee-koppel) kansen ziet en pakt die een ander misschien net gemist heeft.

Organisatie en activiteiten
Steengroen is in 2017 opgericht en heel snel hadden Annemieke, Arjan en David al een eerste medewerker op de loonlijst, inmiddels is het uitgegroeid tot een elftal. “Bij Steengroen hebben we een gemeenschappelijk doel en dezelfde drijfveren. We zorgen goed voor elkaar en halen hierdoor het beste in elkaar naar boven. Met lef in ons werk en een groot hart voor elkaar en dit heeft tot gevolg dat we impact in het vakgebied kunnen maken. Wij zetten samen mensen in hun kracht. De mensen waarmee we werken en de mensen die voor ons werken,” aldus Annemieke die aangeeft dat Steengroen langzaamaan uitgroeit tot een bedrijf waar niemand omheen kan, “met professionals die net dat beetje extra brengen. En met Duurzaam DNA. Dat duurzame DNA vind je overal terug. In onze projecten, ons hergebruikte kantoormeubilair en hoe we Steengroen met elkaar opbouwen.”

Het gros van de medewerkers is als omgevingsmanager/ projectmanager gedetacheerd bij gemeenten, (rijks) overheid en aannemers. Naast hun vakkennis zijn ze volgens Annemieke uitermate bedreven in communicatie. Onder meer met directe belanghebbenden zoals bewoners. “Door deze eigenschap kunnen wij het verschil maken en durven we ook ‘lastige’ projecten aan te pakken.”

Steeds een stapje duurzamer
Annemieke heeft een duidelijke missie: “Wij zijn de generatie die ervoor kan zorgen dat de schade door klimaatverandering binnen de perken blijft. Daar leveren wij een bijdrage aan in onze opdrachten en projecten. Dit doen wij vanuit het gedachtengoed People Planet Profit. In de projecten waar we aan werken zijn we succesvol en we beperken waar mogelijk de impact ervan op onze planeet. Daar gaat steeds beter, elke keer een stapje duurzamer.”

Lidmaatschap Businessclub
“Waarom we lid zijn? Steengroen is altijd op zoek naar samenwerking en netwerkcontacten. Het brede en zeer gevarieerde ledenbestand van de Businessclub sluit hier ontzettend goed op aan.”

Steengroen BV.
Ten Pol 4
1438 AH Oude Meer
06-25271810
info@steengroen.com
steengroen.com

Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel