Speelgoed voor iedereen bij Tinustoys

Door: Conny Vos. Op 5 augustus om 10 uur opende Tinustoys officieel de deuren aan de Zijdstraat. Vrienden, familie en toekomstige klanten kwamen een kijkje nemen bij de uitgebreide speelgoedcollectie van Martijn van der Graaf. Er is een breed assortiment aanwezig, van buitenspeelgoed zoals een glijbaan tot educatieve spellen en van populaire merken tot meer nostalgisch speelgoed als een caleidoscoop of vlieger.

“Als ik vroeger naar de speelgoedwinkel was geweest, dan was mijn dag goed”, vertelt de nieuwe eigenaar enthousiast. “Dat gevoel van vroeger wil ik weer terughalen voor de kinderen van nu. Een bezoek aan mijn speelgoedwinkel moet een feest zijn.”

Stap naar stenen winkel
Over de naam van de winkel hoefde Martijn niet lang na te denken. Tinus was zijn bijnaam. Zo noemden zijn broers en zussen hem, dus die naam voelde meteen heel vertrouwd voor hem. Oorspronkelijk komt Martijn uit de buurt van Rotterdam, maar hij heeft op meerdere plekken geleefd. Inmiddels woont hij al zes jaar in Aalsmeer samen met zijn vriendin Kenya. Martijn was vrachtwagenchauffeur en hij begon een webshop als hobby. “In januari 2021 ben ik online begonnen met de verkoop van speelgoed. Er bleek veel vraag te komen uit Aalsmeer, want er zit hier geen speelgoedwinkel. We hebben ons goed georiënteerd en besloten de spannende stap naar een stenen winkel te wagen. Het is een verlengstuk van de webshop. Klanten kunnen hun bestelling hier kosteloos ophalen.”

Kwaliteit
In de webshop biedt Martijn zo’n 3500 artikelen aan en een deel daarvan verkoopt hij in de winkel. In de schappen staan producten van merken als Playmobile, Meccano, Babyborn en Barbie, maar ook nieuwere merken als Gabby’s dollhouse, Rainbow high, LOL Surprise en Hot Wheels. Als hij een product niet heeft, kan hij het bestellen. “Het is het topje van de ijsberg. Binnenkort ga ik naar een beurs in Londen waar alle grote namen komen. Ik werk vooral met merken waar ik vertrouwd mee ben. Voordat ik een product verkoop, test ik het zelf uit, zodat ik zeker weet dat de kwaliteit goed is. Ik heb een loods in Ter Aar en mensen kijken soms raar op als ik met een afstand bestuurbare raceauto over het terrein rijd of een vrachtwagen in het zand test.” Hij toont trots een rode motor van een Lego-technic set die hij in elkaar heeft gezet en de Retro roller loopauto die hij alvast heeft gemonteerd voor de klant. Service is heel belangrijk bij Tinustoys. “We willen ook extra diensten gaan aanbieden. Klanten kunnen binnenkort hun Pokémon kaarten op waarde laten schatten en we gaan babypakketten samenstellen.” Voor de allerkleinsten zijn er bijvoorbeeld zachte knuffels, lieve producten van Woezel en Pip, Nijntje en waterbestendig speelgoed van Little Dutch.

Motivatie
Martijn heeft duidelijk een achterliggende motivatie om speelgoed te gaan verkopen. “Wij hadden het vroeger niet zo breed. Speelgoed kreeg ik via via. Ik vind dat iedereen moet kunnen opgroeien met leuke spullen. De producten van nu zijn erg duur. Ik probeer de prijzen zo laag mogelijk te houden. Iedereen moet kunnen spelen. Ik heb producten van twee tot honderd euro. Ik hoef zelf geen miljoen op de bank of in een Audi te rijden. Het gaat me meer om het plezier van het kind, dat ze een goed gevoel krijgen. Dat mis ik soms bij andere speelgoedwinkels. Er zit weinig gevoel meer bij. Ik wil dat kinderen een leuke jeugd hebben en dat mijn winkel daar deel van mag uitmaken. Dat ze een topzomer hebben door een product uit mijn winkel en tien jaar later nog weten waar dat gevoel vandaan kwam.” Kijk voor meer informatie op de website www.tinustoys.nl of bezoek de winkel Zijdstraat 49 in Aalsmeer.

(Foto´s Jaap Maars)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin