Sombere dag voor Offerman

Vrachtwagens rijden vandaag af en aan bij vleesverwerker Offerman in de Turfstekerstraat. Aanleiding is de in vleeswaren aangetroffen listeriabacterie. Supermarkten van onder meer Aldi en Jumbo hebben de vleeswaren van Offerman uit de schappen verwijderd. Er moet door de firma heel wat geregeld worden om het besmette vlees weer terug te halen. 

De bron van de besmetting is de Aalsmeerse tak van het vleesbedrijf, zo laat een woordvoerder weten. De andere vestigingen in Almelo en Borculo zijn 'schoon' en nemen de werkzaamheden over. Bij de Aalsmeerse vestiging werken 160 mensen.

De listeriabacterie is allesbehalve onschuldig. De afgelopen twee jaar zijn er volgens het RIVM in Nederland drie mensen overleden na besmet te zijn geraakt. Ook heeft een zwangere vrouw een miskraam gekregen (bron: NOS). Symptomen zijn koorts, rillerigheid, rug- en hoofdpijn. De bacterie heeft de vervelende eigenschap dat hij goed tegen koude kan. Zelfs bij temperaturen tegen het vriespunt kan de bacterie zich vermeerderen en voor besmetting zorgen (bron: vlees.nl).

Extra inspecties
Hoe de bacterie in de Aalsmeerse vestiging terecht is gekomen wordt onderzocht. Volgens de NOS was bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit bekend dat de hygiëne bij Offerman te wensen overliet. De afgelopen maanden waren er extra inspecties uitgevoerd bij het bedrijf. Die hebben niet kunnen voorkomen dat er toch besmet vlees in de voedselketen terecht is gekomen. Offerman levert onder meer aan supermarkten Jumbo en Aldi. Jumbo Aalsmeer laat weten dat inmiddels alle Offermanproducten uit de schappen zijn verwijderd. Aldi is niet bereikbaar voor commentaar. 

Foto's: verslaggevers van de NOS waren vanmorgen al vroeg bij Offerman aanwezig, een medewerker spoedt zich naar het getroffen bedrijf. Foto's en tekst Arjen Vos

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin