S4H Inbraakbeveiliging maakt leven aangenamer

(Advertorial) Dankzij de uitvinding van de bewegingscensor zijn de technische toepassingen ongekend. Bekendste voorbeeld is de lamp die aangaat wanneer iemand in het donker het tuinpad opwandelt maar er is veel meer mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan de airco die in werking treedt of de deur die zich automatisch opent als de eigenaar zijn woning nadert. S4H Inbraakbeveiliging kent alle kneepjes van het vak en denkt in het kader van ‘smart-home-systemen’ mee bij het vinden van oplossingen van veilig en comfortabel wonen.

Marco Hogenboom is eigenaar en oprichter van de aan de Witteweg gevestigde firma met de intrigerende naam. “S4H staat voor ‘Security For Home’,” verduidelijkt Hogenboom, “wij bieden mensen veiligheid met technische hulpmiddelen maar kunnen ook helpen om het leven in huis aangenamer te maken.”

TV in plafond
Om zijn woorden kracht bij te zetten toont hij een filmpje van een televisietoestel dat verstopt zit in een plafond en daar met een vloeiende beweging uit tevoorschijn floept als daar met een druk op de knop of desgewenst met een spraakcommando om gevraagd wordt. “Maar we kunnen er ook voor zorgen dat het zwembad automatisch naar de juiste temperatuur wordt gebracht als de eigenaar thuiskomt.”

Hogenboom begrijpt dat een tv in het plafond of een privézwembad niet voor iedereen is weggelegd. Maar het feit dat we in een tijd van ongekende technische mogelijkheden leven, maakt volgens hem dat zulke toepassingen gedaan kunnen worden. Meer een gevalletje: ‘niet omdat het moet maar omdat het kan’.

Slimme camera’s Door de coronacrisis is de ontwikkeling van sommige technieken volgens Hogenboom in een stroomversnelling geraakt. “Iets wat we nooit van tevoren hadden kunnen bedenken is bijvoorbeeld de ‘flow-meter’. In plaats van een beveiliger voor de winkeldeur kunnen we een systeem aanleggen dat bijhoudt hoeveel mensen er in een winkel zijn en op basis daarvan aangeeft dat het ‘vol’ is. Of een poortje dat alleen opengaat als de bezoeker een mondmasker draagt. Met slimme camera’s is zoveel mogelijk.”

Crimineel in beeld
De elektrotechnicus zet met zijn bedrijf flink in op camerabeveiliging en zegt zich soms flink op te kunnen winden als hij beelden ziet die in een programma als Opsporing Verzocht worden vertoond. “Als je een crimineel in beeld hebt wil je ook dat het beeld scherp is. Dat is niet altijd het geval. Maar liever zetten we in op beveiliging vooraf. Een inbreker treft altijd voorbereidingen, loopt voordat hij zijn slag slaat vaak al een rondje door de omgeving. En dan heeft hij geen ‘hoody’ op. Als het hem duidelijk is dat een huis goed beveiligd is, zal hij het sneller links laten liggen.”

Wat Hogenboom betreft kan het wetsvoorstel wat er ligt over filmen van straatbeeld niet snel genoeg worden ingevoerd. Nu moet een camera voor maximaal 70 procent op het eigen erf gericht zijn. “In de praktijk zie je nu al dat er meer van de straat wordt gefilmd. De politie is vaak heel blij met die beelden.”

S4H Inbraakbeveiliging
Witteweg 12 Aalsmeer
0297 201 536
www.s4h-inbraakbeveiliging.nl
info@s4h-inbraakbeveiliging.nl

Lees vorig bericht

Geslaagd: Dean van den Hoek

Lees volgend bericht

Flexizone brengt ondernemers samen


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *