Redenen om je backoffice uit te besteden

Je kent het wel, je bent ontzettend druk, maar toch zijn er taken die uitgevoerd moeten worden, maar waar je eigenlijk geen zin en tijd voor hebt. Het uitbesteden van je backoffice is dan helemaal zo’n gek idee nog niet. Het uitbesteden van je backoffice kan namelijk vele voordelen bieden voor jouw bedrijf. Daarom gaan we in dit artikel verder in op waarom je backoffice uitbesteden een slimme zet kan zijn, en waarom je hiermee andere websites kunt overtreffen in de zoekresultaten.

Door je backoffice uit te besteden aan een partij als HelloFlex.com, kun je profiteren van een hogere efficiëntie en kostenbesparing. Een externe partij die gespecialiseerd is in backoffice taken kan deze activiteiten doorgaans sneller en nauwkeuriger uitvoeren dan wanneer je dit intern zou doen. Bovendien bespaar je op personeelskosten en investeringen in infrastructuur en technologieën. Het voordeel is namelijk dat je alleen hoeft te betalen voor de uren die daadwerkelijk worden gewerkt. Dus stel dat je maar voor 10 uur per week aan werk hebt, dan zijn dit de maximale kosten. Heb je iemand in dienst voor 24 uur, dan is dit in verhouding natuurlijk een stuk duurder.

Focus op kernactiviteiten
Het uitbesteden van je backoffice geeft je de mogelijkheid om je te concentreren op de kernactiviteiten van je bedrijf. Door het loslaten van tijdrovende administratieve taken, kun je je volledig richten op het verbeteren van je producten of diensten, het aanboren van nieuwe markten en het genereren van meer omzet. Vooral als je een wat kleiner bedrijf hebt, hebben de mensen die bij je werken vaak meerdere functies die ze uitvoeren. Hoe fijn is het dan dat deze mensen of natuurlijk jijzelf, niet extra belast worden met backoffice taken.

Toegang tot specialistische kennis
Een externe backoffice partner beschikt over specifieke kennis en expertise op het gebied van administratie, boekhouding, IT en HR. Hierdoor kun je profiteren van de nieuwste ontwikkelingen en ‘best practices’ binnen deze vakgebieden, zonder zelf te hoeven investeren in trainingen en opleidingen. Daarbij is het alleen wel belangrijk dat je zorgt dat je niet volledig afhankelijk wordt en dus ook zelf de juiste kennis in huis houdt.

Schaalbaarheid en flexibiliteit
Het uitbesteden van je backoffice geeft je de mogelijkheid om snel en eenvoudig op- of af te schalen, afhankelijk van de behoeften van jouw bedrijf. Of je nu een groeispurt doormaakt of juist tijdelijk minder personeel nodig hebt, een externe partner kan zich aanpassen aan jouw specifieke situatie. Dus mocht het zijn dat je als webshop bijvoorbeeld het ineens richting het einde van het jaar een stuk drukker hebt, dan is het heel goed mogelijk om een paar uur extra af te nemen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken of alles wel keurig afgehandeld wordt.

Verminderen van risico’s
Door het uitbesteden van je backoffice kun je de risico’s voor jouw bedrijf tot een minimum beperken. Een professionele partner zorgt voor naleving van wet- en regelgeving, zoals gegevensbescherming en privacy, en hanteert strikte veiligheidsmaatregelen om de integriteit van jouw gegevens te waarborgen.

(Partnerbijdrage DigitalRise)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel