Recruitment voor de sierteelt met Lutgo HR

Jos Bouhuijzen (Foto Ton van Eenennaam)

AalsmeerVandaag geeft met regelmaat een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de BusinessClub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan Jos Bouhuijzen van HR bedrijf Lutgo HR.

‘We know the business – We know the people’

Door: Hans van der Linden. Lutgo HR gelooft altijd vooral in mensen, hun talenten en mogelijkheden. De beste match van bedrijf en werknemer wordt niet alleen met het eisen- en wensenlijstje van het bedrijf of door de computer bepaald of gevonden, maar moet ook gebaseerd zijn op de kennis, vergaring en inzicht van de consultants. “Professionaliteit staat bij onze recruiters voor respect voor de menselijke factor in aansluiting op de eisen en wensen van bedrijven. Daarom geloven wij in plezierige en persoonlijke contacten en gesprekken met kandidaten en met werkgevers. Dankzij die persoonlijke aandacht kunnen onze recruiters veel verder kijken dan alleen een CV of de tekst van een vacature,” aldus Jos Bouhuijzen.

In Aalsmeer komt alles samen
Jos is geboren in Harmelen, onder de rook van Utrecht. Hij groeide op in de bloemen- en groentekweek, omdat zijn ouders een kwekerij hadden. Na het afronden van zijn middelbare school, heeft hij verschillende tuinbouwopleidingen doorlopen. Na een poosje in loondienst gewerkt te hebben, is Jos in 2005 voor zichzelf begonnen met een bedrijf in uitgangsmateriaal voor kwekers en veredeling. De producten hiervoor werden geteeld in onder meer Polen, India, Kenia en Portugal. “In die tijd reisde ik veel en bracht ik jaarlijks de helft van mijn tijd van mijn tijd door in het buitenland. Uiteraard altijd in de bloemen, plantenwereld. Vanaf stek tot en met de plant of bloem. Dat was ook de tijd dat ik de toenmalige eigenaar van Lutgo HR tegen het lijf liep. Hij vroeg mij om mijn kennis en netwerk van de sierteelt en AGF-sector te gebruiken en ben ik in Lutgo HR gestapt en dat is alweer bijna achttien jaar geleden, en in Aalsmeer komt ‘alles’ samen, van veredeling, telen en verhandelen.”

Haver tot gort
Lutgo HR is volgens Jos een bemiddelaar c.q. recruiter voor alle bedrijven in de sierteeltketen, veredelaars, jonge planten bedrijven, kwekers en de export / handelsbedrijven van bloemen en planten. “De vacatures waarvoor wij bemiddelen en werven zijn heel breed. Van uitvoering tot leidinggevende functies en alles wat dar tussen zit. Ons onderscheidende vermogen is, dat we zelf heel veel product, – en marktkennis hebben en de bedrijven van haver tot gort kennen. Lutgo HR heeft een groot netwerk van klanten maar ook kandidaten. Omdat wij de bedrijven zelf kennen, weten we als geen ander wat voor kandidaat het meest geschikt is bij dat soort bedrijf. Je moet begrijpen dat veel sierteeltbedrijven van oudsher familiebedrijven waren en soms in de loop van de jaren zijn gegroeid tot grote spelers in de markt, maar toch een bepaald karakter mensen zoeken die bij deze organisatie past.”

Werving gebeurt via social media, waaronder Linkedin. De visie van Lutgo HR is dat het bedrijf op lange termijn zowel bedrijven als kandidaten aan zich wil binden. Dat betekent dat er oplossingen en mogelijkheden worden gezocht om mensen van buitenaf naar de sector te halen.

Jeugd enthousiast maken
Nederland heeft een grote naam in innovatie, maar de reguliere kwekers business is volgens Jos vaak nog erg conservatief. “Trendsettende bedrijven, zoals de Googles, Tesla’s van deze tijd kunnen jeugd enthousiast maken met goede secundaire voorwaarden en trendy functies en de groensector moet hier tegenop zien te boksen. Dat valt niet altijd mee. Een andere uitdaging zijn de traditioneel langere dagen met vroeg beginnen en full time werken. Wil je nieuwe mensen aantrekken moeten bedrijven hier veel flexibeler mee omgaan.

En waarom is Lutgo HR lid geworden van de BusinessClub? “Daar ontkwamen wij eigenlijk niet meer aan want veel van onze klanten zijn zelf lid van de BusinessClub. Daarnaast kunnen wij via het initiatief van de BusinessClub met: werkeninaalsmeer.nl werkgevers en kandidaten koppelen en last but not least willen wij als Aalsmeers bedrijf ook lokale initiatieven supporten.”

Lutgo HR
Turfstekerstraat 63, 1431 GD Aalsmeer
W: www.lutgohr.nl
E: info@lutgohr.nl
T: 0297-255570

Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin