Rabobank maakt ruim twee miljard winst

“De nettowinst van de Rabobank kwam dankzij een goed operationeel resultaat uit op 2.024 miljoen euro.” Die woorden klonken vanmorgen in de ontvangstruimte van het nieuwe Rabobankkantoor in de Zijdstraat. Deze plek was door Rabobank Nederland uitgekozen om de jaarcijfers te presenteren.

Directievoorzitter van Rabobank Regio Schiphol Mart Pfeiffer, zei zeer trots te zijn dat de Raad van Bestuur voor deze locatie had gekozen. Dit nieuwe kantoor past in de strategie van de bank om dicht bij de mensen te staan, liet hij weten. Dat was zeker deze ochtend het geval in deze knusse nieuwe ruimte. De vaderlandse pers was met een flink aantal mensen en groot materieel vertegenwoordigd en verdrong elkaar om de beste beelden te schieten.

Aalsmeer onder de aandacht
Deze presentatie bood Mart Pfeiffer een mooie gelegenheid om Aalsmeer iets uitgebreider onder de aandacht te brengen. Onder meer dat Aalsmeer tot de top van Nederland behoort als het gaat om de bedrijfsdichtheid. “Het landelijk gemiddelde ligt op 24 ondernemingen per vierkante kilometer, in Aalsmeer is dat aantal 76,” zo maakte Pfeiffer reclame.

Daarna was het de beurt aan bestuursvoorzitter Wiebe Draijer en CFO Bas Brouwers om duizelingwekkende cijfers over de aanwezigen uit te strooien. Die informatie zal vandaag en morgen zijn weg vinden over de financiële rubrieken op tv, internet en de kranten. Met hopelijk hier en daar een plaatje van de watertoren en de Westeinderplassen die de muur van de presentatieruimte sieren.

Foto's Wiebe Draijer en Bas Brouwers geven uitleg over de jaarcijfers. Foto's Arjen Vos.

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin