Pop-up store steuntje voor ondernemers en Voedselbank

Wethouder Van Rijn met seringenkwekers Erik Kramer en Frank Weening (Foto Arjen Vos)

Door: Arjen Vos. Afgelopen vrijdag was het de ‘Dag van de Ondernemer’. In het licht daarvan werd in het voormalige Broeckmanspand aan het begin van de Zijdstraat een zogenaamde pop-up store geopend waar ondernemers hun voordeel mee kunnen doen. Verantwoordelijk voor het idee is een aantal Aalsmeerse ondernemers.

In het al jaren te huur staande pand dat uitstekend dienst zou kunnen doen als grand café, hebben medewerkers van bloemenhandelaar Jan de Boer voor een sfeervolle inrichting gezorgd. Wethouder Robert van Rijn verklaarde de locatie via livestream voor geopend en riep alle plaatselijke ondernemers op om tevoorschijn te komen: “Je kunt hier in deze ongewone tijden als ondernemer het podium pakken om jezelf te profileren.”

De opening ging gepaard met het overhandigen van een flinke bos vers gesneden seringen. Deze vroeg getrokken bloemen kwamen van de hand van Erik Kramer, een van de jongste seringenkwekers van het moment. Hij werd geflankeerd door collegakweker Frank Weening. Aanwezig waren ook de trotse initiators van de pop-up store Kirsten Verhoef, Rutger Brussen, Tim de Kler, Jan de Boer en Jeroen Mäkel.

Met een interview setting centraal in het pand en een pitchpodium voor een tweetal decoratieve deuren, kunnen ondernemers in de pop-up store een professionele video laten maken die de komende tijd volop gepromoot zal worden op de kanalen van Aalsmeer Lokaal. Ook is er een ‘green screen’ waarmee een originele kerstgroet kan worden gefabriceerd. Voor deze onderdelen kunnen ondernemers zich aanmelden via de website popupaalsmeer.nl.

Decemberkalender
Daarnaast helpt Lokaal Aalsmeer de Voedselbank deze winter een handje met een mobiele decemberkalender. Aftellen naar kerst en oud en nieuw wordt hiermee nog aantrekkelijker gemaakt. Iedereen kan via genoemde website een lot van een datum naar keuze ‘kopen’ waarmee mooie prijzen te winnen zijn. De hoofdprijs is een 55 inch flatscreen tv ter waarde van 450 euro. De kalender staat nu nog in de etalage van de pop-up store maar rijdt vanaf 1 december op een truck langs deelnemende bedrijven in Aalsmeer. De opbrengst van de loterij gaat naar de Voedselbank.

Publiek is vanaf donderdag 26 november tussen 12 en 14:00 uur welkom een kijkje in de pop-upstore te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel