PMjobs: aandacht voor uitzendkracht en klant

Peter Paul Kester van PMJobs (Foto PMJ)

AalsmeerVandaag geeft wekelijks een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de BusinessClub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan Peter Paul Kester, directeur-eigenaar van uitzendbureau PM Jobs

Door: Hans van der Linden. PMjobs heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een specialist in het uitzenden van met name arbeidsmigranten uit Oost-Europa, personeel in de bloemenverwerking, productie en glastuinbouw. Daarnaast is PMjobs dé betrouwbare partner bij het vinden van gecertificeerde chauffeurs, koeriers en pakketbezorgers. “Vanuit onze vestiging in Aalsmeer en het centraal gelegen hoofdkantoor in Bleiswijk, vinden de internationale specialisten de perfecte match tussen werkzoekende en opdrachtgever. Samen met onze nationale en internationale recruitmentpartners is geen vraagstuk ons te gek. Wij houden wel van een uitdaging,” aldus Peter Paul Kester, directeur-eigenaar van het bedrijf.

Pas op de plaats
Peter Paul is geboren en getogen in Naaldwijk en kwam als zoon van een rozenkweker in zijn jeugd veel bij de bloemenveilingen van Rijnsburg en Aalsmeer over de vloer. Na zijn studie heeft hij de rozenkwekerij van zijn vader overgenomen en startte daarnaast een handelsonderneming gericht op de export. In die periode reisde Peter Paul veel naar klanten en leveranciers, met name in Oost-Afrika, waar hij veel tijd heeft doorgebracht. Rond zijn dertigste heeft hij ‘pas op de plaats’ gemaakt en is zich gaan bezinnen op de toekomst. Het familiebedrijf werd verkocht en Peter Paul stortte zich daarna op de ‘uitzendbusiness’ waar hij via een vriend mee in aanraking was gekomen.

Sterk in continuïteit
PMjobs, actief in de driehoek Rijnsburg-Bleiswijk-Schiphol, is sterk in het sociale aspect rondom haar medewerkers, opdrachtgevers en de gemeenten waar de opdrachtgevers gehuisvest zijn. PMjobs doet de werving en selectie en het verzorgen van de volledige personeels-en salarisadministratie van hun flexwerkers. Na identiteitcontrole van de flexwerker en registratie worden de benodigde certificaten, opleidingen en of rijbewijzen gecontroleerd. PMjobs werkt tevens nauw samen met een professioneel opleidingsinstituut waar flexwerkers, indien noodzakelijk, op korte termijn cursussen en opleidingen kunnen volgen zoals rijopleiding, heftruckcertificaat, (na)scholing code 95 en praktijkopleiding koerier/pakketbezorger.

PMjobs biedt haar internationale flexwerkers onder meer een zorgverzekering, gecertificeerde en gemeubileerde huisvesting en veilig vervoer van en naar de werkplek aan.

Uitdagingen en toekomst
PMjobs is zeven dagen in de week en 24 uur per dag bereikbaar en is een informele en platte organisatie. “Onze grootste uitdaging is het steeds weer vinden van passende huisvesting voor de medewerkers,” aldus Peter Paul die benadrukt dat zij meeliften op de huisvesting die al gecreëerd is voor arbeidsmigranten en zelf geen huisvesting bezit of koopt, “de policy is om zo veel mogelijk in de omgeving op te gaan zonder overlast voor de buren en of gemeente.”

Verschuiving
Een tweede grote uitdaging waar PMjobs en haar opdrachtgevers mee geconfronteerd worden, zijn de stijgende prijzen voor grondstoffen, vervoer en energie. “Onze opdrachtgevers kunnen deze kostenstijging maar gedeeltelijk doorberekenen aan hun klanten en de uitdaging is om samen met de opdrachtgever altijd naar efficiëntie te kijken.” De laatste jaren verschuift volgens Peter Paul de behoefte aan ‘productiemedewerkers’ naar all round medewerkers op mbo-niveau. Hierbij valt te denken aan installatiewerk, plaatsing en onderhoud van bijvoorbeeld zonnepanelen en chauffeurs werkzaamheden.

BusinessClub FC Aalsmeer
PMjobs is lid geworden van de BusinessClub omdat zij graag het welzijn en ook sport bevorderen in de regio’s waar zij actief zijn. “Sociaal en duurzaam ondernemen is een van de uitgangspunten van onze werkwijze en een lidmaatschap bij de BusinessClub past daar goed bij.”

Briljantstraat 35
2665 NJ Bleiswijk
W: www.pmjobs.nl
T: 010-5115100
E: info@pmjobs.nl

Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin