Planken om van te smullen

(Advertorial) Als er iets duidelijk wordt tijdens de coronacrisis is het dat echte ondernemers niet bij de pakken neer gaan zitten om te wachten op betere tijden. Juist een tijd als deze vraagt om creativiteit. De bakens verzetten en alle hens aan dek om voor nu het hoofd boven water te houden en straks sterker dan ooit uit de storm te komen. Aelsmeer Catering & Events maakte van de nood een deugd en bedacht de ‘anderhalve meterplank’. Niet te verwarren met de bekende schoonspringdiscipline, deze plank vormt het uitgangspunt voor een gastronomisch minibuffet.

“Een van de meest waardevolle dingen die er in een mensenleven bestaan, namelijk het samenzijn met vrienden en familie, werd ons vorig jaar ontnomen,” vertelt Kelly de Haan medewerker van Aelsmeer Catering & Events, “om toch iets te kunnen bieden hebben we vanuit onze passie en datgene waar we goed in zijn, het concept van de anderhalve meter planken bedacht. We zochten iets grappigs, een soort van ‘shared dining’ en kwamen uit op een presentatie op een steigerhouten plank. Het is mogelijk om deze met koude of warme gerechten te bestellen, als borrelplank of high tea en ook daarin is uit tal van thema’s te kiezen: bijvoorbeeld Tapas, Italiaans of Sushi, je kunt hiermee echt alle kanten op.”

Sushi Saturday
Bij een Italiaanse plank moet gedacht worden aan gerechtjes als onder meer Vitello Tonnato, lasagne en kippendijen en als het over Japan gaat dan heeft Aelsmeer Catering & Events de speciale Sushi Saturday in petto; een plank vol met sushi, yakitori en gyoza. Maar die is vooralsnog alleen voor de zaterdag bestemd. Er wordt al met een schuin oog gekeken naar Moederdag en voor het zomerseizoen staan de barbecueplanken al klaar. Vanaf mei kan de anderhalve meter aspergeplank besteld worden.

Elke plank iets moois
Omdat sfeer en presentatie voor Aelsmeer Catering & Events vanaf de start van het bedrijf in 2006 een essentieel onderdeel is, wordt er van elke plank echt iets moois gemaakt. Kelly: “We hebben geïnvesteerd in een mooi disposable servies omdat we niet met simpele plastic wegwerpbakjes wilden werken. De mensen moeten nog wel zelf aan de slag om het klaar te zetten maar dat is heel eenvoudig met de bijgeleverde instructies. Het enige wat nog nodig is, is een oven.”

Zeven dagen
De planken kunnen zeven dagen in de week worden besteld waarbij belangrijk is te weten dat de bestelling minimaal één werkdag van tevoren wordt doorgegeven. Voor planken geldt een minimum afname voor vier personen en de bestelling moet op een afgesproken tijdstip worden afgehaald in de Turfstekerstraat.

Boxen
Buiten de planken om, kan Aelsmeer Catering & Events worden benaderd voor allerhande boxen voor lunch, borrel of diner. Deze gekoelde dozen worden desgewenst door heel Nederland bezorgd. Leuk om cadeau te doen aan vrienden of familie om bijvoorbeeld tijdens een zoom-meeting samen te eten.

Aelsmeer Catering & Events
Turfstekerstraat 15b
1431 GB Aalsmeer
0297 367979
www.cateringaelsmeer.nl
info@cateringaelsmeer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel