Op vakantie in eigen land: de leukste plekken

De zomer komt alweer dichterbij en daarom is het alweer de hoogste tijd om plannen te maken voor een vakantie. Vaak denken we dan al gauw aan het buitenland. Maar ons eigen land heeft ook van alles te bieden! Het voordeel is dat je niet zo ver hoeft te reizen en dat je daarnaast bespaar je ook kosten. Nederland heeft prachtige natuurgebieden, maar ook grote steden en kleine dorpjes. Er is dus eigenlijk voor ieder wat wils. In dit artikel nemen we je mee langs de leukste plekken voor een vakantie in eigen land.

Natuur en cultuur in de Veluwe
De Veluwe is een ontzettend leuke bestemming! Het is een groot, uitgestrekt natuurgebied in Gelderland. Je vindt hier bossen, heide en zandverstuivingen. Je kunt hier lekker wandelen, fietsen en genieten van de natuur. Je vindt hier ook allerlei wilde dieren. Breng ook zeker een bezoek aan het Nationale Park De Hoge Veluwe. Je kunt hier allereerst heerlijk wandelen en fietsen. Daarnaast kun je hier ook het Kröller-Müller Museum bezoeken. Het heeft een interessante collectie moderne kunst. Naast de natuur heeft de Veluwe ook op cultureel vlak veel te bieden. Bezoek bijvoorbeeld het historische stadje Arnhem met zijn gezellige terrasjes en leuke winkels. Of breng een bezoek aan het Openluchtmuseum, waar je een kijkje kunt nemen in het leven van vroeger.

Zon, zee en strand in Zeeland
Zeeland is een ideale bestemming voor wie liever de verkoeling van de zee opzoekt. Er zijn heerlijke lange stranden met gezellige strandtenten. Daarnaast zijn er ook sfeervolle dorpjes en grotere steden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het historische stadje Middelburg. Hier vind je historische gebouwen en gezellige terrasjes. Of maak een wandeling over de Deltawerken en bewonder het imposante bouwwerk dat ons land beschermt tegen overstromingen.

Vakantieresort Nederland: luxe en ontspanning
Ben je op zoek naar heerlijke ontspanning? Ga dan naar een luxe vakantieresort Nederland. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor een ontspannen vakantie. Je vindt er allerlei luxe accommodaties en wellnessfaciliteiten maar ook restaurants en activiteiten voor jong en oud. Of je nu wilt genieten van een ontspannen dag aan het zwembad, een massage in de spa of een romantisch diner bij kaarslicht, een vakantieresort in Nederland heeft het allemaal.

Culinair genieten in Limburg
Houd je van lekker eten en drinken? Ga dan eens naar Limburg! Deze provincie staat bekend om zijn bourgondische levensstijl en heerlijke streekgerechten. Proef hier de Limburgse vlaai, asperges en streekgerechten. Of breng een bezoek aan een van de vele wijngaarden in de regio en geniet van een heerlijke wijnproeverij. Limburg heeft ook veel te bieden qua cultuur. Bezoek bijvoorbeeld het historische stadje Valkenburg met zijn interessante kasteelruïne en gezellige terrassen. Of maak een wandeling door de prachtige heuvels en bossen van Zuid-Limburg.

(Partnerbijdrage Equote)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin