‘Onze klanten hoeven zelf geen voorraad te houden’

Gerard en Roy Boerlage (Foto Ton van Eenennaam)

AalsmeerVandaag geeft wekelijks een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de BusinessClub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan Gerard en Roy Boerlage van Green Collect Sales, groothandel in mediterrane planten.

Door: Hans van der Linden. Gerard Boerlage is Aalsmeerder in hart en nieren maar woont samen met vrouw, zoon en dochter in Kudelstaart. “Na de middelbare tuinbouwschool ben ik in de maatschap gestapt van de rozenkwekerij van mijn ouders. De kwekerij is op een later moment verhuisd naar Amstelveen op de grens met Aalsmeer, vlak langs het tracé van de N201.”

Na een aantal jaar zelfstandig ondernemer te zijn geweest, is Gerard in loondienst gaan werken bij verschillende bedrijven. De laatste werkgever was Hilverda-Kooij, waar hij actief was in de in- en verkoop van jonge stek in het buitenland. In verband met een reorganisatie is Gerard in 2014 opnieuw voor zichzelf begonnen. Nu als persoonlijke verkoper van acht Nederlandse en buitenlandse kwekers. De buitenlandse kwekers zijn onder meer gevestigd in Italië, Spanje en Portugal. “Toen ik een aardig netwerk had opgebouwd, ben ik in 2017 met de tussenhandel gestopt en de producten zelf gaan inkopen. Vervolgens ben ik ze op de veiling gaan aanbieden. Daarmee was Green Collect Sales geboren.”

Steeds enthousiaster
Gerards zoon Roy is sinds juli 2022 aangesloten bij Green Collect Sales. “Daarvoor heb ik vier jaar de opleiding sport, marketing & management gevolgd aan de Hogeschool van Rotterdam. Tijdens de opleiding merkte ik dat ik de opgedane kennis, betreft sales en marketing goed kon toepassen binnen het bedrijf van mijn vader. Na mijn studie werd ik steeds enthousiaster om het bedrijf in te gaan.”

Binnen Green Collect Sales pakt Roy voornamelijk de marketing & sales op. “Zo sta ik op beurzen en zorg ik ervoor dat nieuwe artikelen in alle vakbladen komen te staan. Ook verspreid ik het aanbod via sociale media en stuur ik wekelijks een mailing uit naar klanten. Daarnaast hou ik Floriday bij, het systeem waarop wij ons aanbod inzetten en waar onze klanten de planten kunnen bestellen.’’

Green Collect Sales onderscheidt zich volgens Gerard en Roy in producten van hoge kwaliteit, uitstekende service, snelle en verse levering, brede kennis en een directe en langdurige relatie met de leveranciers in de landen van herkomst. “Tevens leveren wij maatwerk aan klanten. Zij hoeven dus zelf geen voorraad te houden.”

Ongekende behoefte
“De uitdaging ligt er met name in dat wij veel seizoensproducten, waaronder kruiden, in ons assortiment hebben. In het land van herkomst ligt de verkoop van deze seizoensproducten van begin herfst tot maart stil. Zo was het tot voor kort ook in Nederland, omdat wij ons lieten leiden door de kwekers in de productielanden. Ik heb het echter voor elkaar gekregen, om van dit seizoensproduct een jaarproduct te maken. Daarnaast is het belangrijk om de kwaliteit van de producten permanent te borgen, de financiering op orde te hebben en continu voldoende voorraad om aan de stijgende behoefte te kunnen voldoen. Met name tijdens de Covid-pandemie bleek een ongekende behoefte te zijn aan onze producten.”

Nieuw verdienmodel
Door zaken als corona en inflatie is het bedrijf nu veel actiever bezig met sales dan voorheen. “We sturen elke week een mailing uit en benaderen de klanten proactief. Daarnaast verkopen we onze planten ook via verkooppartner Growingsucces, een verkoopondersteuningsbedrijf met een groot netwerk.”

Momenteel wordt gekeken een nieuw verdienmodel in te zetten. “Voorheen kochten we direct in bij de kwekers uit Zuid-Europa. Nu zijn we samenwerkingen aan het opzetten met kwekers van wie de producten in Nederland staan. Wij verkopen deze planten, verwerken de orders en krijgen daar vervolgens provisie over. Dit bevalt ons heel goed. Het voordeel voor een exporteur is dat ze een kleine oplage kunnen bestellen. In deze tijd merken we dat grote orders minder snel vastgelegd worden dus dit is tot nu toe een goede oplossing.’’

Voetbal
Gerard vindt het leuk om naar voetbal te kijken en is ooit elftalleider geweest bij RKDES. “Met Businessclub FC Aalsmeer ben ik in contact gekomen op de ondernemersavond bij Olij Trading. Ik ontmoette daarnaast gelijkgestemde ondernemers in hetzelfde vakgebied en ook andere regionale ondernemers in andere sectoren. Het mooie aan de Businessclub is, dat het ledenbestand erg divers is. Ook spreken de thema-avonden mij erg aan.”

Green Collect Sales
Hoofdweg 131, De Kwakel
06-83521006
www.greencollectsales.com
info@greencollectsales.com

Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin