Ondernemersprijzen uitgereikt tijdens wervelend avondje

Als slotact was er een spectaculaire lichtshow.

Door: Arjen Vos. Na een jaar uitstel was de avond van de ‘ondernemer van het jaarverkiezing’ precies op tijd gepland. Een dag later geagendeerd en het hele feest had opnieuw verschoven moeten worden. Organisatie en aanwezige ondernemers konden vrijdag na tienen dus opgelucht ademhalen. De sfeer in de The Beach was opperbest, op sommige momenten bijna extatisch en de avond zelf een strak geregisseerde show waarbij de genomineerde ondernemingen de aandacht kregen die ze verdienden. De keuze voor Katelijne van Otterloo als gastvrouw pakte uitstekend uit.

Natuurlijk was het voor Gemeente en Nieuw Ondernemend Aalsmeer als hoofdverantwoordelijken voor de organisatie billen knijpen met de nieuwe lockdown en strenge coronamaatregelen in het vooruitzicht. Het toch door laten gaan van het feest getuigde van lef. Natuurlijk waren er de nodige restricties. Gevraagd werd om zoveel mogelijk aan de toegewezen tafels te blijven zitten en de veilige afstand te bewaren. Dat viel niet altijd mee. Met name op het podium wanneer de prijswinnaars en genomineerden gezamenlijk de hulde uit de zaal in ontvangst namen en gefotografeerd moesten worden. In de euforie werd dat logischerwijs nog wel eens vergeten. En het gehussel met de microfoons voor de tussendoor-interviewtjes had ook wel iets kolderieks. Afgaande op de QR-scan bij de entree mocht er vanuit worden gegaan dat de zaal ‘schoon’ was en het risico van een nieuwe coronabrandhaard te verwaarlozen.

‘Gouden greep’ Katelijne van Otterloo

Gouden greep
De avond werd bombastisch ingeleid door het trio Drumboost dat ook het tromgeroffel tussendoor voor zijn rekening nam. Katelijne van Otterloo, toch vooral bekend als de plaatselijke zoetgevooisde jazzzangeres, bleek als presentatrice een gouden greep. Charmant, welbespraakt, gevat en het tempo er lekker in houdend, had ze de touwtjes stevig in handen. Ze werd bijgestaan door voormalig prijswinnaar Wouter de Vries (Parfum Flower Company) namens NOA en wethouder Robert van Rijn die beiden zichtbaar genoten van hun rol. Van Rijn prees de veerkracht van de 3100 lokale ondernemingen die de gemeente Aalsmeer telt. Mede dankzij een steunpakket van 1.8 miljoen euro werden Aalsmeerse bedrijven in het coronajaar geholpen het hoofd boven water te houden.

Jorn Varenhorst (De Zwarte Ruiter), Pim van Zwieten (De Drukker) en Gerda Keessen (Nieuwe Koers Zeilvermakerij)

Hoogste eer
De prijsuitreiking verliep vervolgens van klein naar groot. Met fotobeelden op het reusachtige led-scherm werden de eerste genomineerden gepresenteerd.  In de categorie Starters waren het Eetcafé De Zwarte Ruiter, Nieuwe Koers Zeilvermakerij en Lunchlokaal De Drukker die met elkaar streden om de hoogste eer. De jury verkoos laatstgenoemde als winnaar. “Lunchlokaal de Drukker is een aanwinst voor Aalsmeer en Pim van Zwieten is als gastheer volledig in zijn element,” zo luidde het jurycommentaar.

Hoewel de harten van de genomineerden ongetwijfeld sneller begonnen te kloppen wanneer het ‘moment suprème’ van de bekendmaking aanbrak, was er van zichtbare teleurstelling bij de niet-winnaars nauwelijks sprake. De nominatie op zich was al een prijs en een bevestiging voor de ondernemers goed bezig te zijn. De winnaars per categorie werden met een graphic op het scherm bekend gemaakt.

Emmy Huis (DiEMode), Laura van der Zwaard (Little Cactuz) en Jeroen Mäkel (Aan Marketing)

ZZP’ers
In de categorie ZZP’ers ging het tussen Aan Marketing, DiEMode en Little Cactuz. Laura van der Zwaard, oprichtster en eigenaresse van de Kudelstaartse Little Cactuz online kinderkledingwinkel, toonde zich dolgelukkig toen het logo van haar bedrijf als enige op het scherm overbleef. De jury gaf aan erg onder de indruk te zijn van Laura’s persoonlijke ontwikkeling en betrokkenheid bij het milieu.

Kreukbroek
Vervolgens was er een pauze-act waarbij de aanwezigen even op het verkeerde been werden gezet. Katelijne kondigde spreker Diederik Kreukbroek aan die een betoog zou houden over de noodzaak van bewegen. Kreukbroek bleek echter een van de drie breakdancers van Turn It Loose die met elkaar de muisgrijze monoloog een wervelend vervolg gaven met een acrobatische show.

Frans Kras en Jaap Buis (Circular Plastics), Harm Koningen (Deboprojects) en Harry Stokman met compagnon Sebastian (DC Systems)

Wereldwijd aanzien
In de categorieën MKB Klein en Groot werden de genomineerde bedrijven middels vlot opgenomen en doordacht geregisseerde filmpjes voorgesteld. Burgemeester Oude Kotte en wethouder Van Rijn schuwen de camera duidelijk niet en toonden kort en krachtig waarom de bedrijven tot de genomineerden behoorden.

Bij MKB Klein waren het Deboprojects, DC Systems en Circular Plastics die om de hoogste eer streden. De winst ging naar DC Systems, het wonderlijke bedrijf dat wereldwijd aanzien verkreeg met hun veranderende aanpak van het elektriciteitssysteem. Te technisch voor een leek om te begrijpen maar zo revolutionair dat eigenaar Harry Stokman al vele internationale ‘awards’ binnen sleepte. Volgens de jury is DC Systems een bedrijf van de buitencategorie met zeer hoog opgeleide medewerkers uit verschillende landen. “Een unieke onderneming met een prachtige visie.” Het was niet verwonderlijk dat Stokman en zijn onderneming even later ook de Innovatieprijs in ontvangst mochten nemen. “Elektriciteit is het belangrijkste wat de mensheid heeft, daar moeten we verstandig mee omgaan,” aldus Stokman in zijn dankwoord.

Arjan Kok en Marco Braam (Bosman/Van Zaal), Ton Burgers (Burgers Carrosserie), Nico van der Spek en Richard Heemskerk (Hortus Supplies)

Formule 1
Bij de grote bedrijven waren Bosman Van Zaal, Hortus Supplies en Burgers Carrosserie de finalisten waarbij de vrachtwagen(ver)bouwer Burgers de uiteindelijke hoogste eer te beurt viel. Eigenaar Ton Burgers was zichtbaar zeer gelukkig met de onderscheiding. Veel mensen hebben geen idee wat er gebeurt achter de roldeuren van de firma in de Lakenblekerstraat maar het Aalsmeerse bedrijf vervaardigt carrosserieën van onder meer winkelketens Jumbo en Action maar ook van Formule 1 coureur Nico Rosberg en wielerploeg van Jumbo/Visma.

“Door innovatie, maatwerk en vakmanschap levert Burgers Carrosserie geen standaard product. Dit is een bedrijf waar heel Aalsmeer trots op kan zijn,” Aldus het juryrapport.

Tot besluit viel Pim van Zwieten van Lunchlokaal De Drukker nogmaals in de prijzen doordat ook het publiek hem de meeste punten had gegeven. Met een sensationele slotact van een danseres die met zwaailichten teksten en afbeeldingen projecteerde, zat het officiële deel van de avond erop en was het tijd voor de nababbel met bitterballen.

Foto’s Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie van Aalsmeer Centrum

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin