Ogen bij EyeCare Ed Kriek Optiek in goede handen

‘Soms is de oplossing eenvoudiger dan je verwacht’

(Advertorial) De naam ‘EyeCare’ als toevoeging op de gevel van het vertrouwde Ed Kriek Optiek, is beslist niet uit de lucht gegrepen. Buiten het feit dat het al een tijdje onderdeel van een landelijke keten is, maakt de vermaarde Aalsmeerse opticien het helemaal waar. De zorg voor uw ogen is hier gegarandeerd in goede handen.

Door de opmars van computer en mobiele telefoon is het aantal mensen dat een opticien nodig heeft, de laatste jaren opzienbarend gestegen. Door te lang naar een beeldscherm te kijken, er te dicht op te zitten of een verkeerde houding, ontstaan klachten. Niet alleen aan de ogen. Ook hoofd, nek en schouders zijn de dupe. Voor oogproblemen is EyeCare Ed Kriek Optiek het aangewezen adres. “Wij willen feitelijk maar één ding en dat is zichtproblemen oplossen,” zegt vestigingsmanager Sander ten Seldam.

Maatwerk
Strategisch gelegen aan misschien wel het drukste kruispunt van Aalsmeer, is EyeCare Ed Kriek Optiek sinds jaar en dag en gerenommeerd adres voor oogzorg. “Natuurlijk kunnen mensen bij ons terecht voor een mooi montuur of een zonnebril maar essentieel is dat we maatwerk leveren in het verhelpen van klachten,” aldus Ten Seldam, “we hebben daarvoor drie belangrijke pijlers: Optometrie, Optiek en Contactlenzen. Daarnaast bevindt zich ook nog een audicien van Oorwerk onder ons dak.”

Kom gewoon binnen
EyeCare Ed Kriek Optiek gaat verder dan de gemiddelde opticien. Wat de optometrie betreft grenst de kennis en de techniek aan de medische kant van de oogzorg. Ten Seldam heeft het over prisma’s, glaucoomproblematiek, diabetescontrole en intra-oculaire druk om aan te geven dat het ook die kant van het spectrum beheerst. Zijn boodschap: kom gewoon binnen als je een probleem met kijken hebt. “Soms is de oplossing veel eenvoudiger dan je verwacht. We krijgen regelmatig mensen die denken dat ze ineens niet meer in de verte kunnen kijken. Dat heeft meestal te maken met te lang ingespannen naar een computerscherm staren. Of dat er nekklachten zijn omdat er met het leesgedeelte van een varifocusbril naar het scherm wordt gekeken. Als we mensen dan kunnen helpen met een beeldschermbril is het probleem meestal snel verholpen.”

Manager Sander ten Seldam

Ten Seldam erkent dat de coronatijd het aantal klachten op dat vlak heeft versterkt. “Mensen gingen ineens thuis werken aan de eettafel en pakten daarvoor een keukenstoel. Dat is voor een keer niet erg maar wel als het structureel wordt. Wij weten uit ervaring dat wanneer onze klanten nog geen klachten ervaren bij het zien, wij veelal in staat zijn om het kijkcomfort significant te verbeteren. Ons advies is daarom om niet te wachten tot je klachten gaat ervaren maar laat gewoon regelmatig je ogen controleren bij ons. Daar zijn wij voor,” zegt Ten Seldam

Nachtlens
Wie liever voor contactlenzen gaat dan voor een bril, heeft de mogelijkheid van lenzen met cilindrische correcties en zelfs met een leesgedeelte. Varifocus dus. Een andere optie is volgens Ten Seldam de nachtlens voor mensen met een ‘min-afwijking’ aan de lange kant. Ook wel ‘bijziend’ genoemd. “Die lenzen worden ’s nachts gedragen en duwen het oog als het ware in de juiste vorm. Als je de lenzen dan ‘s ochtends uitdoet, kun je de rest van de dag scherp zien zonder hulpmiddelen.”

Alle denkbare metingen
In de modern vormgegeven winkel zet het personeel van EyeCare Ed Kriek Optiek graag voor elke klant de puntjes op de i. De begane grond is de sfeervolle ontvangstruimte waar in alle rust de wensen kunnen worden geïnventariseerd. Met een bijzonder breed scala aan apparatuur, verdeeld over twee etages, kunnen nagenoeg alle denkbare metingen worden verricht. Indrukwekkend is de apparatuur waarmee met negen camera’s een 180 graden beeld wordt gemaakt van het hoofd om te zorgen dat het glas van een bril zo optimaal mogelijk geslepen wordt. “Daarbij ook erg handig voor de klant om zichzelf goed te kunnen zien met een bepaald type bril. Want het blijft lastig als je een bril moet uitzoeken zonder het goede glas erin,“ aldus Ten Seldam.

EyeCare Ed Kriek Optiek
Stationsweg 2
1431 EG Aalsmeer
0297 320478
www.eyecare.nl

Foto’s Arjen Vos

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin