Nagelsalon Royal Class Nails nieuwkomer in centrum

Nagelstyliste Magdalena geflankeerd door Habip (l) en Mourad (foto Arjen Vos)

(Advertorial) Een pedicure of manicure, nagels laten lakken of kunstnagels laten aanbrengen, het kan vanaf deze week bij Royal Class Nails. Eigenaar Mourad el Kaddouri opent naast zijn barbershop een nagelsalon op Weteringstraat 5. “Ik had ruimte over, maar het was niet groot genoeg om er een dameskapsalon van te maken. Ik heb wat rond gevraagd en er bleek behoefte te zijn aan een nagelstudio.”

Nagelstyliste Magdalena en hij hebben er alle vertrouwen in dat klanten hen snel zullen weten te vinden. Op het raam van het pand staat het logo van Royal Class Barbershop met snor. Op het raam ernaast wordt het logo van de nagelstudio aangebracht, zodat het goed zichtbaar is dat er een nieuwe onderneming gevestigd is. De nagelsalon is bereikbaar via de ingang van de barbershop.

Blikvanger
Waar in de barbershop zwart overheerst, heeft de nagelsalon roze accenten. Blikvanger is de grote spiegel aan de muur met een rand van bloemen. In de ruimte staat een ligstoel en staan twee nageltafels klaar voor gebruik. “Er is plek voor twee nagelstylistes, maar we beginnen rustig en kijken hoe het loopt,” licht Mourad toe. Hij heeft de salon samen met de Poolse Magdalena ingericht, “zij weet beter welke spullen ze nodig heeft.”

Van een French manicure tot trendy nagels, Royal Class Nails zorgt ervoor dat de nagels er mooi verzorgd uitzien. Een afspraak maken kan telefonisch en online via de nieuwe website www.royalclassnails.nl. Klanten kunnen terecht voor een manicure of pedicure met voetenmassagebad. “We zorgen voor de verzorging van de hele voet en doen alles wat met nagels te maken heeft,” vat Mourad kort samen.

Baard en haar
De nagelsalon is eigenlijk niet zijn terrein en hij weet dan ook meer van de barbershop die hij vijf jaar geleden in Aalsmeer opende. Mannen kunnen hier terecht voor een mooi verzorgde baard of een goede knipbeurt. “In 2007 kwam ik naar Nederland voor de liefde,” vertelt Mourad die oorspronkelijk uit Marokko komt, “ik moest helemaal opnieuw beginnen en vroeg me af of ik ooit de taal zou leren.” Door hard werken leerde hij de Nederlandse taal goed spreken en heeft hij nu een eigen zaak, “ik werkte op de veiling en daarnaast heb ik de opleiding tot barbier gedaan. Na mijn stage in Haarlem ben ik in Krommenie gaan werken. We woonden toen in Uithoorn, dus dat was elke dag erg ver rijden. Ik wilde graag iets voor mezelf beginnen. Ik kom uit een ondernemersfamilie. Mijn vader was slager, maar een slagerij moet je met meerdere personen opzetten, dus dat was geen optie. Ik heb onderzoek gedaan en panden bekeken in Uithoorn en Amstelveen, maar bij dit pand had ik gelijk een goed gevoel en ik heb een goede keus gemaakt.” Na de opening in 2019 begon de coronaperiode waarin de barbershop dicht moest. Dat was een zware tijd voor de kersverse ondernemer.

Nieuwe baardvormen
Gelukkig wist hij de coronatijd te overleven en staat hij nu trots in zijn zaak. “Er komen mannen van allerlei nationaliteiten uit de hele omgeving. Het is belangrijk om kwaliteit te leveren, dan komen mensen terug. Ik luister naar de wensen van de klant en geef advies. Ik kijk wat bij hem past, waarbij ik let op de haargroei en de vorm van het gezicht. Er komen steeds nieuwe baardvormen in de mode, dat zien mensen op sociale media.”

Mourad ziet veel mannen met baard op straat of op tv die hij zou willen adviseren om een keer naar een barbier te gaan. “Veel mannen weten niet beter. Ze kopen een apparaat en denken dat ze het goed doen, maar na een keer bij een barbier geweest te zijn, weten ze dat het beter kan. Een baard moet er goed verzorgd uitzien,” aldus de immer met een hoed getooide Mourad die zich lichtelijk boos maakt dat barbier geen beschermde naam is, “iedereen kan zich barbier noemen, maar ik heb een opleiding gevolgd.”

Op zaterdag krijgt Mourad hulp van een collega. Mannen kunnen bij Mourad  terecht voor een professionele behandeling van haar en baard. Kijk voor meer informatie of het maken van een afspraak op royalclassbarbershop.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin