Müller maakt zich op voor Mmmorekoppen-actieweek

Sven Müller en moeder Marian met de eerste lichting MMMorekoppen

Door: Arjen Vos. Voor het elfde jaar in successie grijpen Sven Müller en Mike ‘Multi’ van der Laarse de tweede week van februari aan om een duizelingwekkend aantal ‘morekoppen’ te verkopen en daarmee een flink bedrag voor KiKa binnen te halen.

Hoewel het de twee helemaal niet te doen is elk jaar een record te verbreken, is het voor hen een feest te zien hoe groot de bereidheid is bij zowel bedrijven als particulieren om deel te nemen aan hun actie. Van elke verkochte MultiMüllerMorekop gaat er 50 cent naar het onderzoek om kanker bij kinderen te genezen. Vorig jaar kon er een bedrag van een kleine 7000 euro worden overgemaakt op de rekening van KiKa.

‘Clean room’
Het is vooral dat goede doel wat Sven Müller drijft. “Ik ben een paar keer in het Prinses Máxima Centrum geweest en kan je vertellen dat dat erg indrukwekkend is. Kinderen horen geen kanker te krijgen en als ze het hebben moeten ze daarvan kunnen genezen. Het geld dat we met de actie binnen halen is bedoeld voor het realiseren van een zogenaamde ‘clean room’ waarmee patiënten minder negatieve bijwerkingen ervaren van de chemo.”

Genereus
Rond de 14 duizend morekopppen gingen er vorig jaar doorheen. De grootste klapper komt altijd op naam van bedrijven die enerzijds gebak bestellen om ziekenhuis- en zorgpersoneel in de omgeving te trakteren en anderzijds om hun eigen medewerkers in de koffiepauze iets lekkers voor te schotelen. Op de muur in de tearoom wordt de score bijgehouden. Elk vakje staat voor tien gebakjes. De ingeplakte bedrijfslogo’s die dagelijks in aantal toenemen laten zien hoe genereus ondernemend Aalsmeer is. Maar ook de particulier moet volgens Sven niet worden onderschat: “Die halen met elkaar ook heel wat morekoppen bij ons weg.”

Logistiek
Komende zondag op maandagnacht gaat het los in de bakkerij waarna het vijf dagen keihard werken is om de bestellingen te bereiden en te bezorgen. Een heel logistiek systeem wordt daarvoor opgetuigd met extra koelinstallaties en de tearoom die tot verpakkingshal wordt ingericht. Zowel Sven, Mike als de medewerkers zijn er helemaal klaar voor en hopen vele bestellingen te kunnen noteren en te bezorgen.

Bestellen kan heel eenvoudig via mullerbanket.nl of door te bellen/Whatsappen met de morekop-hotline: 0297-324666. Binnenlopen in de winkel aan de Stationsweg kan natuurlijk ook.

(Foto’s Arjen Vos)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin