Miniatuurpraam schot in de roos

Joeri Visser naast de dames van De Praam Mathilde en Sterre (Foto’s Arjen Vos

Door Arjen Vos. Het minst leuke onderdeel van het bezoek aan restaurant of café is het moment waarop naar de rekening gevraagd moet worden. Dat moet toch anders kunnen, dacht Joeri Visser. Creatiever, gezelliger, origineler dan een simpel schoteltje waarop de bon gebracht wordt. Zo kwam hij op het idee van een 3D geprinte miniatuurpraam. En waar anders kon de ‘tewaterlating’ plaatsvinden dan in het eetcafé met dezelfde naam?

Joeri’s idee om de plaatselijke horeca met de kenmerkende bootjes uit te rusten werd besproken met bevriende ondernemers Joost Dekker en Joost van Willegen die als respectievelijk technisch tekenaar en 3D printer gelijk enthousiast waren. Het duurde niet lang voor de Aalsmeerse 3J’s het eerste exemplaar uit de printer zagen rollen. De vers geprinte gitzwarte platbodem werd aangeboden aan het bekende eetcafé in de Zijdstraat dat er direct 30 in bestelling nam. Joeri wilde zelf meemaken hoe de gasten erop reageerden: “We zitten daar zelf ook vaak aan de bar en waren erbij dat de eerste gasten ze op tafel kregen. De reacties waren geweldig. We kregen complimenten en sommigen wilden er meteen eentje kopen.”

Die optie houden de 3J’s zeker open. Zoals ook de mogelijkheid de praam te pimpen naar eigen smaak. Joeri: “We kunnen als mensen het willen de praam voorzien van Penta en Aalsmeerse vlag. Het is zelfs mogelijk een praam te printen met de opbouw waarmee teams met de Pramenrace hebben meegevaren. Inclusief bemanning en naam. En in verschillende maten leverbaar.”

Het personeel van De Praam kan de lovende reacties beamen. Gastvrouwen Sterre van Elderen en Mathilde Maarse demonstreren met plezier de werking van het nieuwe kwitantiebakje. Bonnetje erin, wat kleurige snoepjes er op voor de ballast en voilà, daar is de rekening. “Het toeval wil dat de ruimte voorin tussen de boeg en het bankje precies groot genoeg is voor een rechtopstaande twee euro munt. Dat wordt automatisch gebruikt voor de fooien. Al mag er ook best meer in dan een twee euro munt, hoor,” aldus de dames.

Voor informatie of bestellingen kan contact worden opgenomen met Joeri Visser via joeri@debosocials.nl of 06 48451354

 

 

Lees vorig bericht

Wispelturige Judith Keessen flirt met AA

Lees volgend bericht

Gewond na val van ladder


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *