Met bakpretpakket de crisis te lijf

Sven Müller, Daphne Wijtsma en Harm Koningen in de bakkerij waar de livestream plaatsvindt.

Je kunt als ondernemer in crisistijd het hoofd laten hangen en niks doen maar ook de schouders eronder zetten en iets nieuws bedenken. Sven Müller van de gelijknamige banketbakker bedacht in een brainstorm met Harm Koningen van website-ontwikkelaar Deboprojects een online taartdecoreerworkshop. Morgenochtend stipt elf uur wordt de workshop live gestreamd op Facebook. Wie mee wil doen, kan een zogenaamd bakpretpakket afhalen of laten bezorgen.

Het thema van Deboprojects is ‘samen groeien’. En deze actie is daar volgens Harm Koningen een mooi voorbeeld van. “We laten hiermee zien dat we samen sterk staan. Met elkaar komen we tot originele ideeën.” Erg ingewikkeld om het te organiseren was het volgens beide mannen niet. Sven: “Ik had vlak voor de wintersport een GoPro cameraatje gekocht die nu voor dit doel goed van pas komt. Het was natuurlijk wel een geregel om de pakketten met ingrediënten samen te stellen maar dat is gelukt. Zelfs inclusief trempeerflesje…”

Klanten Esther Jansen en dochter Janou kunnen aan de slag.

Dat begrip zal niet bij iedere thuisbakker een belletje doen rinkelen en vraagt om uitleg. “Met tremperen bedoelen we het besprenkelen we de cake waardoor deze malser en minder droog wordt. Niet iedereen heeft zo’n hulpmiddel in huis dus die doen we er bij. We leggen in de workshop precies uit hoe het allemaal in zijn werk gaat.”

Met ‘we’ bedoelt Sven vooral zijn medewerker Daphne Wijtsma die de workshop gaat geven. Dat vindt ze best spannend. “Maar ik heb thuis al een beetje geoefend dus dat moet wel goed komen,” aldus de banketbakster.

Voor €14,95 kan het bakpretpakket worden aangeschaft waarmee je alles in huis hebt om aan de slag te gaan. Het kan in de winkel worden afgehaald maar ook thuis worden bezorgd. Wie niet in de gelegenheid is om rechtstreeks mee te doen, kan het filmpje met uitleg later via YouTube terugkijken. Klik op de advertentie hieronder om in de webshop te bestellen.

Tekst en foto’s Arjen Vos

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel