MBO College Amstelland, opleider young professionals

(Foto Ton van Eenennaam)

AalsmeerVandaag geeft met regelmaat een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de Businessclub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan Nassim Moussa, opleidingsmanager International Business Studies.

Door: Hans van der Linden. Nassim Moussa is woonachtig in Amsterdam, waar hij ook geboren is. Zijn jeugd bracht hij door in Utrecht en hij voetbalde onder meer bij VV Maarssen. Na de studie commerciële sporteconomie aan de Johan Cruijff Academy gevolgd te hebben, is Nassim werkzaam geweest als accountmanager bij Unilever. Daarna kwam hij in het onderwijs terecht als docent in Leiden en vanaf 2015 is hij werkzaam bij het MBO College Amstelland. De droom van Nassim, zijn vrouw en jonge kids, is om voor een aantal jaar op avontuur te gaan in het buitenland. Deze droom past prima bij het karakter van Nassim, want hij is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en om nieuwe mensen te ontmoeten. Nassim geeft zelf aan dat hij een enorme ‘drive’ krijgt van alles wat te maken heeft met de (betere) toekomst en werkt vaak buiten zijn eigen comfortzone . Met deze ambitie begeleidt hij de leerlingen van het MBO College Amstelland.

Het MBO-college Amstelland
Het college is gevestigd op de rand van Amstelveen- Aalsmeer aan de Maalderij 37 in Amstelveen. Een opvallend gebouw gereedgekomen in 2011, met veel licht en ruimte die een fijne omgeving biedt voor haar ruim 1800 studenten van de verschillende studierichtingen. De studie International Business Studies bestaat sinds 2008. Toen was het college nog in Hoofddorp gehuisvest. Sinds het schooljaar 2021 is de studie ‘International E-Commerce Management’ aan de opleidingen toegevoegd. Vol passie spreekt Nassim over wat ‘zijn studenten’ kunnen bieden aan werkgevers. Allen zijn van MBO niveau 4 en krijgen onderwijs die niet op een ‘schools karakter’ wordt gegeven, met miniondernemingen en altijd praktijkgericht. De meeste studenten stromen na de opleiding naar het HBO door of ‘blijven hangen’ bij een stagegever die deze ‘high potentials’ wil behouden en binnen het bedrijf door wil laten groeien.

Hybride onderwijs
Aansluiting bij de BusinessClub is door het MBO College Amstelland gezocht omdat de BusinessClub een grote verscheidenheid aan regionale bedrijven vertegenwoordigt, dus potentiele werkgevers voor de studenten van het college en ook voor stages. De ambitie van de opleiding is, om op een meer hybride wijze onderwijs te geven. Waarbij de studenten deels naar school gaan en deels bij bedrijven werkzaam zijn, zoals bijvoorbeeld voor een bepaalde opdracht binnen dat bedrijf. Het MBO College Amstelland, die niet voor niets op het grensgebied tussen Amstelveen en Aalsmeer is gehuisvest, zoekt dan ook permanent naar aansluiting met regionale werkgevers.

Daarnaast kunnen bedrijven zich altijd voor hun ‘medewerkers van de toekomst’ melden bij Nassim om een gastcollege te geven. Dit kan zowel fysiek op school voor een grote groep, of in kleiner gezelschap waar meer de dialoog kan worden aangegaan. Naast fysiek is het altijd mogelijk om een online sessie te plannen, die via een videoverbinding tijdens de les gevolgd kan worden.

De boodschap van Nassim aan werkgevers: “Het mbo-college Amstelland is altijd op zoek naar uw verhaal. Uw Business is onze Business.”

MBO College Amstelland
Maalderij 37
1185 ZC, Amstelveen
W: www.rocva.nl/MBO-onderwijs/MBO-Colleges/MBO-College-Amstelland
T: 020-5791299
E: n.moussa@rova.nl

Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Lees vorig bericht

Dick Maarsen neemt afscheid van Historische Tuin

Lees volgend bericht

Column: ‘Waarheid en Vertrouwen’


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *