Luxe kamperen aan Aalsmeerse wateren

(Advertorial) De camping van Recreatiepark Aalsmeer is een van de vele verrassende geheimen die het plassengebied rondom de Westeinder herbergt. Gelegen tussen Ringvaart en Uiterweg biedt deze kampeerlocatie eigenlijk alles waar de gemiddelde vakantieganger naar op zoek is. Rust, water, natuur en… goede wifi! Op de keurig onderhouden en afgeschermde veldjes zijn sinds vorige week twee splinternieuwe en compleet ingerichte familietenten geplaatst. Het begrip ‘Glamping’ doet ook hier zijn intrede.

Deze luxe vorm van kamperen is bedoeld om het de gasten volledig naar de zin te maken. Niet zelf je tent op hoeven zetten, geen gemodder met scheerlijnen en haringen of een lek luchtbed dat je uit de slaap houdt. Met glamping beleef je volgens parkeigenaar Erik Verbeek wel de lusten maar niet de lasten van outdoor vakantie vieren.

“We hebben hier een aantal jaar twee Tipitenten gehad. Die waren ook erg populair maar nu aan vervanging toe. Omdat we graag met de tijd en de trends meegaan hebben we nu gekozen voor dit nieuwe concept,” aldus Verbeek die veel passanten als sloepvaarders en fietsers tot zijn gasten mag rekenen.

Het interieur van de Glampingtent

Ultiem vakantiegevoel
De twee ruime De Waardtenten zorgen voor een ultiem vakantiegevoel. Ze beschikken over vier echte bedden, verdeeld over drie slaapcabines waarbij zelfs een vast leeslampje naast het kussen niet ontbreekt. Een keuken met elektrisch kookstel, een compleet servies, een koelkast en ventilator maken dat het aan gemak en comfort niet ontbreekt. Dankzij een glad gelakte houten vlonder is het ook aangenaam aan de voeten. Er is zelfs een stofzuiger ‘aan boord’ om je van kruimels en ingewaaide bloemblaadjes te ontdoen. De op het water gerichte luifel beschermt zowel tegen teveel zon als eventuele regen en een hengeltje uitwerpen was nog nooit zo makkelijk. Wie met zijn eigen boot komt, kan deze pal voor de tent afmeren. Wie geen boot heeft kan er eentje huren op het Recreatiepark. Een frisse duik kan genomen worden vanaf de eigen zwemsteiger in de Ringvaart met een afgebakend stuk om te zwemmen.

Behalve de twee ‘glampingtenten’ beschikt het recreatiepark over enkele eenvoudiger ingerichte trekkershutten en veldjes waar mensen hun eigen tent mogen neerzetten. Ook zijn er camperplaatsen. Opvallend is de overdekte parkeerhal. In de winter in gebruik als botenstalling, in de zomer een ideale plek auto’s beschut neer te zetten.

Het recreatiepark beschikt ook over trekkershutten

Voordelen
Vakantieplannen bleven door corona lang in de ijskast bij veel mensen. Door onzekerheid of er nog wel gevlogen kon worden, werden de pijlen steeds meer gericht op een vakantiebestemming dichter bij huis. Weg in eigen land of zelfs weg in eigen woonplaats was ineens helemaal niet zo’n gek idee. De gasten zijn volgens Verbeek enthousiast over de Uiterwegcamping. “Het tuindersgebied vinden ze vaak erg interessant en ook in de omgeving zijn veel uitstapjes te maken. Een gezin dat hier als eerste in een van de glampingtenten vakantie houdt, was tijdens de regenachtige dagen van afgelopen week weer even naar huis gegaan omdat ze toch in de buurt wonen. We hebben hier alle randvoorwaarden voor een fijne vakantie. Eigenlijk is er maar één ding dat we niet in de hand hebben. Dat is het weer…”

Recreatiepark Aalsmeer
Uiterweg 317
1431 AJ Aalsmeer
0297 322113 / 06 54305722
www.rp-aalsmeer.nl

Lees vorig bericht

Kritisch publiek testte Floriworld

Lees volgend bericht

Honing slingeren en dorpswandeling


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *