Luba Aalsmeer; digitaal, deskundig en dichtbij

AalsmeerVandaag geeft wekelijks een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de Businessclub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan Saar van der Kooi, vestigingsmanager van Luba Uitzendbureau.

‘Zeggen wat we doen en doen wat we zeggen, daar staan we voor’

Tekst door: Jeffrey van der Linden. Saar van der Kooi is geboren en getogen op Texel. Toen zij achttien was verhuisde zij naar het vaste land om in Amsterdam op kamers te gaan wonen. Aan de Hogeschool voor Economische Studies (HES) volgde Saar de studie International Business. Na een korte vervolgstudie in Dortmund ging zij voor een stage naar Londen. Saar: “Voorafgaand aan mijn afstudeerscriptie heb ik ook nog een tijdje in Frankrijk gewoond om mij ook de Franse taal eigen te maken. Uiteindelijk ben ik in 1995 afgestudeerd.”

Als intercedent kwam ze bij uitzendbureau Unique terecht waar ze twintig jaar werkte. “Gedurende mijn dienstverband bij Unique heb ik verschillende bedrijfsovernames van andere uitzendbureaus meegemaakt. Na die periode ben ik bij Luba in Aalsmeer gaan werken, waar ik nu alweer zo’n drie en half jaar werk als vestigingsmanager. Daarnaast stuur ik ook het team van Hoofddorp aan. Eigenlijk ben ik de helft van de tijd aanwezig op de vestiging in Aalsmeer en de helft van de tijd in Hoofddorp.”

Uitzendbureau Luba
Luba is in 1968 opgericht in Leiden. Met zo’n 50 vestigingen is Luba landelijk gezien het grootste uitzendbureau voor het MKB. Het bedrijf is met name actief in verschillende dorpen en steden in Noord- en Zuid-Holland. Samen met E&A uitzendbureau maakt Luba uitzendbureau deel uit van de Luba Groep.

Saar: “Luba is gespecialiseerd in flexibel personeel, waarbij de focus ligt op functies in de logistiek, productie, techniek en administratie. Met de vestiging Aalsmeer bedienen we de plaatsen Aalsmeer, De Kwakel, Uithoorn en een stukje Schiphol/Oude Meer/Rijsenhout. Dit doen wij met een team van vijf, waaronder ikzelf, Mike, Wendy, Nadine en Cherina. Wij ontzorgen bedrijven door (tijdelijke) menskracht te leveren. Luba zet slimme processen in voor het uitzenden en de werving en selectie. Onze kracht hierbij is dat wij actief zijn voor zowel onze opdrachtgevers uit de regio als onze kandidaten. Tevens kennen wij de opdrachtgevers en kandidaten persoonlijk, wat ons onderscheidt van sommige andere dienstverleners die wat meer op afstand werken. Als bedrijf zijn wij zichtbaar, toegankelijk en benaderbaar. Onze slogan is daarom ook: ‘Digitaal, deskundig en dichtbij’. Toch kunnen wij ook terugvallen op de moederorganisatie bij bijvoorbeeld marketingactiviteiten.”

Ontwikkelingen van bedrijf en kandidaat
Wat volgens Saar voor Luba vooral belangrijk is, is samenwerken, groeien en resultaat. “Onze ambitie is dan ook om meer vestigingen te openen met als doel een steeds beter aansluitend vestigingsnetwerk, zodat wij elkaar ook kunnen ondersteunen bij het vervullen van vacatures. Luba wil niet alleen goed zijn voor de klant, maar ook voor de kandidaat door hen een kans te geven zich te blijven ontwikkelen. Face-to-face contact is voor ons hierbij essentieel.”

Het speerpunt voor de komende jaren is om digitalisering nog beter in te zetten. Saar: “Op dit moment hebben wij in de backoffice al de verloning van uren en contracten belegd en kunnen wij ons op de vestigingen focussen op de klant en kandidaten. Dit kan echter alleen als je terug kunt vallen op de moederorganisatie.”

Lokale gemeenschap
Waarom is Luba lid geworden van de Businessclub? “Het geeft ons de mogelijkheid om in contact te komen met bedrijven uit de buurt. Wij kunnen ons bij hen presenteren en op die manier ook betrokken zijn bij de lokale gemeenschap. Als wij door ons lidmaatschap Aalsmeer nog beter op de kaart kunnen zetten, pakken wij daarin ook graag onze verantwoordelijkheid.”

Luba Uitzendbureau Aalsmeer
Stommeerweg 1-A
1431 ES, Aalsmeer
0297-322928
luba.nl/contact/luba-uitzendbureau-aalsmeer
aalsmeer@luba.nl

Ook lid worden van Businessclub FC Aalsmeer? Meld je aan op Businessclubfcaalsmeer.nl. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin