Love at first light

AalsmeerVandaag geeft met regelmaat een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de Businessclub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan Rogier Drinkenburg van Louloulight.

Meer glans en beleving in jouw woonomgeving

“Wij zijn opgegroeid tussen de lampen en houden van mooie materialen en strakke ontwerpen. LouLouLight is een eigenwijs verlichtingsmerk dat de dingen net even anders wil doen,” aldus Rogier Drinkenburg die samen met zus Martine aan het roer staat van de onderneming die gespecialiseerd is in exclusieve, handgemaakte verlichting.

Rogier is een geboren Amsterdammer. Samen met zijn zus Martine runt hij Kloosterman Verlichting en de bijbehorende webshop LouLouLight.com. Rogier: “Handelsonderneming L.J. Kloosterman B.V. is in 1953 opgericht door Lou Kloosterman. Jaren geleden is het bedrijf door de oprichter verkocht aan mijn ouders. Vanaf de oprichting waren wij in Amsterdam-Noord gehuisvest, maar door de hoge huur zijn wij in 2017 verhuisd naar het dorpse Aalsmeer.” Na de verhuizing kwamen Rogier en Martine op het idee om een webshop te beginnen. Zo konden zij naast de zakelijke klanten ook een bredere markt bedienen, waaronder consumenten.

Verschuiving naar consumentenmarkt
In de jaren die daarop volgden, nam het aantal bestellingen volgens Rogier fors toe. “Wij haalden circa 99 procent van onze omzet uit de zakelijke markt. Inmiddels ligt de verkoopverhouding op circa 50/50.”
De webshop van LouLouLight heeft tijdens de Covid-pandemie in 2020 een enorme boost gekregen. Het was een tijd waarin veel consumenten en bedrijven online zijn gaan bestellen en daar profiteerde LouLouLight van. Doordat zij de webshop op orde hadden, konden zij de onlinebestellingen prima aan. “Martine en ik zijn erg trots op wat wij doen. Eerlijk gezegd vinden wij het af en toe leuker om de consumentenmarkt te bedienen. Wij kunnen hierin elementen uitproberen die bij de zakelijke markt ondenkbaar zijn, omdat deze markt veel behoudender is.”

Energie
LouLouLight onderscheidt zich doordat Rogier en Martine als eigenaren direct in contact staan met hun klanten. Als er een bestelling bij de klant is afgeleverd, ontvangen zij regelmatig foto’s van hoe een lamp bij de klant in huis staat. “Daar krijgen wij veel energie van,” aldus Rogier, “wij leveren lokaal geproduceerde, hoogwaardige maatwerkproducten en hebben daarnaast een ruim assortiment waar steeds meer producten bij komen.”

Groei in balans houden
Het team van LouLouLight bestaat op dit moment uit vier personen. “Dat wij met zijn vieren zijn is best kwetsbaar, mede omdat ik zelf vaak moet bijspringen. Daarnaast ben ik veel tijd kwijt aan marketing en vormgeving van de website.”

Voor de toekomst voorspelt Rogier dat de onlineverkoop verder zal toenemen, door meer naamsbekendheid te genereren met hun webshop. De verwachting is dat de omzet van de consumentverkoop dan boven de 50 procent zal stijgen. “Het is van belang dat wij met LouLouLight de omzetgroei in balans houden met de kernwaarden van onze ambacht. Te weten: Kleinschaligheid, maatwerk, regionaal en persoonlijk.”

Nieuw in Aalsmeer
Doordat Rogier en Martine nieuw zijn in Aalsmeer, is het voor hun maar al te interessant om te netwerken. Om die reden zijn zij ook lid geworden van Businessclub FC Aalsmeer. “Wij hebben gemerkt dat de Aalsmeerse ondernemers de lokale community willen supporten. Hier willen wij uiteraard graag ons steentje aan bijdragen. Daarnaast weet je maar nooit waar het lidmaatschap en het contact met andere ondernemers toe kan leiden.”

LouLouLight
Schinkeldijkje 16-M
1432 CE, Aalsmeer
T: 085-8768742
W: www.louloulight.com
E: info@louloulight.com

Ook lid worden van Businessclub FC Aalsmeer? Meld je aan op Businessclubfcaalsmeer.nl. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Foto Arjen Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel