Liefde voor voetbal als bron van inspiratie

AalsmeerVandaag geeft met regelmaat een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de Businessclub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan Youri van Rijswijk van Players United.

Door: Jeffrey van der Linden. “Bij Players United zijn we dag en nacht met voetbal bezig. Wij kunnen iets brengen en interessant zijn voor het regionale netwerk van de Businessclub van FC Aalsmeer,” aldus Youri van Rijswijk van Players United.

Complexe wereld
“Bij Players United luisteren wij graag naar de mooiste voetbalverhalen, genieten we van de steekpass van de creatieve middenvelder of het uiteenspatten van een bal op de lat. De liefde voor het voetbal is voor ons een bron van inspiratie om merken, talenten en fans met elkaar te verenigen. Dit doen we door impactvolle sponsor- en merk activaties te ontwikkelen en uit te voeren. En het begeleiden van spelers, trainers en legends bij hun sportieve, commerciële- en media carrières.”

Het Aalsmeerse bureau dat in 2004 is opgericht voor en door voetballers, heeft inmiddels een stevige positie in het voetbal verworven. Met ruim zeventien jaar ervaring kent Players United de wetten van het (internationale) voetbal en weten ze met een zeer groot netwerk als geen ander de weg in deze complexe wereld.

Droomscenario
Youri is in Utrecht geboren en opgegroeid in Amstelveen. “Van jongs af aan ben ik altijd met sport bezig geweest, zowel in de fysieke uitoefening als belangstelling voor alle vormen van sport die je maar kunt bedenken. Daarnaast heb ik altijd affiniteit met commercie gehad en heb ik goede organisatie skills. De ALO in combinatie met afstudeerrichting Sportmanagement was dan ook een perfecte studiekeuze.” Voor zijn afstudeerstage kwam hij bij Guido Albers terecht, waar hij zich bezighield met het organiseren van het EK-Footvolley in The Beach Aalsmeer. Guido is een van de oprichters van Players United. En samen met Ex-international Rob Witschge Managing partner. “Vanaf de oprichting van Players United in 2004 ben ik meegegroeid binnen het bedrijf. Voor mij een droomscenario om van stagiair door te groeien tot mijn huidige functie van Managing director.”

Groot netwerk
Alle disciplines die je in de wereld van het voetbal tegenkomt, vallen bij Players United samen. En juist dat is volgens Youri de kracht van het bedrijf.  Youri geeft op dit moment leiding aan een team van ongeveer vijftien personen met verschillende disciplines als sportmarketing, communicatie en event management. “Door onze focus op voetbal, onderscheiden wij ons in de markt van sportmarketing en sponsoractivaties. Wij zijn gespecialiseerd in de commerciële en maatschappelijke kant van voetbal en hebben daar veel ervaring mee. Zo hebben wij een groot netwerk van spelers en merken en hebben wij alle verschillende disciplines onder één dak. Bij alle mensen die wij om ons heen verzamelen, kijken wij of zij aansluiten bij het Players United DNA. Daarbij komen kennis, opleiding, talent en ervaring allemaal samen.”

Maatschappelijke impact
Covid heeft ons allemaal laten inzien hoe groot het belang van sporten is en welke impact het ontbreken van sociale contacten op ons leven heeft. Vitaliteit en duurzaamheid staan gelukkig steeds hoger op de agenda in de boardrooms. Sport en voetbal in het bijzonder wordt steeds vaker ingezet als middel om maatschappelijke impact te creëren. “Als voetbalbureau spelen wij met onze concepten in op deze veranderingen in de maatschappij.”

Groei en langdurige verbintenissen met merken en partners zijn dan ook het streven. Players United wil merken en bedrijven laten zien dat, vaak op een laagdrempelige manier en voor redelijke kosten, voetbal als middel ingezet kan worden om hun eigen business-goals te behalen.

Samenwerking FC Aalsmeer
Players United heeft al jarenlang een prettige samenwerking met voetbalvereniging FC Aalsmeer. Zo organiseert het bedrijf namens Ajax de Ajax Camps & Clinics en wordt de Samsung Galaxy cup bij FC Aalsmeer gehost. “Als Players United kunnen wij iets brengen en interessant zijn voor het regionale netwerk van de Businessclub, bijvoorbeeld door leden te laten deelnemen aan onze activiteiten of interessante Legends als spreker aan te bieden. Omgekeerd is het netwerk van de Businessclub uiteraard interessant voor ons. Ik verwacht dat wij nog veel voor elkaar kunnen betekenen.”

Players United
Schinkeldijkje 18K
1432 CE, Aalsmeer
T: 020-5450010
W: www.playersunited.com
E: youri@playersunited.com

Foto’s: Players United

Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Lees vorig bericht

Personeel gezocht: parttime chauffeur

Lees volgend bericht

Sybrand de Vries lijsttrekker D66


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *