Koudijs, meer dan een eeuw beeld en geluid

Steven Koudijs (Foto Ton van Eenennaam)

Door: Hans van der Linden. AalsmeerVandaag geeft met regelmaat een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de Businessclub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan Steven Koudijs van het gelijknamige familiebedrijf in ‘bruin- en witgoed’ in Amstelveen.

Hendrik Koudijs begon in 1906 een installatiebedrijf en radiohandel in het ‘oude dorp’ in Amstelveen. Inmiddels meer dan 105 jaar later, is Koudijs uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende bedrijven op het gebied van beeld en geluid. Door steeds goed naar de klant te luisteren en uitstekende service te bieden heeft Koudijs dit gerealiseerd.

Steven is geboren in Amstelveen. Hij heeft muziekwetenschappen gestudeerd aan de UvA en hielp tijdens vakanties en op vrije dagen altijd al in de winkel van zijn vader aan de Stationsstraat 22 in Amstelveen. Koudijs, opgericht door de opa van Steven, is een familiebedrijf met twee vestigingen. Naast Amstelveen is er ook een filiaal in het Byzantiumgebouw aan de Stadhouderskade 24A in Amsterdam. In het familiebedrijf werken ook Marri-Anne, de zus van Steven, en haar twee zoons Robin en Jeremy.

Koudijs door de jaren heen
Naast de verkoop van wit en bruingoed is Koudijs uitermate sterk in service. Steven geeft aan dat het niet alleen draait om verkoop en goede voorlichting bij een aankoop van een product, maar juist om het oplossen van problemen met de apparatuur na de verkoop of het beantwoorden van vragen over de producten. Koudijs is er dan juist ook voor de klant. Koudijs heeft zich in de loop van de jaren gespecialiseerd op producten uit het midden en hoge segment en doet veel ‘totaalprojecten’ voor zowel particulieren, bedrijven en kantoren voor beeld en geluid. Koudijs werkt hierbij nauw samen met architecten en installateurs zodat zij een totaalpakket kunnen aanbieden dat geheel op de wensen van de klant is afgestemd. Dit geldt voor alle audio- en videomogelijkheden, domotica toepassingen, wifi-installaties, maar ook voor uw keuken-inbouwapparatuur. In de winkel in Amsterdam bevindt naast het hele Loewe beeld en geluidassortiment een Spectral Store met een grote collectie audio/video meubelen en sinds kort verkoopt Koudijs daar ook meubelen en woonaccessoires van Scapa.

Meegaan met de tijd
Steven geeft aan heel trots te zijn op wat het familiebedrijf Koudijs door de jaren heen heeft bereikt, met ondernemerschap en altijd weer vernieuwen en innoveren. Uiteraard zijn er door de loop van de jaren ups en downs binnen het bedrijf geweest, maar door ‘het meegaan met de tijd’ heeft Koudijs gebracht tot wat zij nu zijn: ‘Een vierde generatie familiebedrijf met grote naamsbekendheid in Amstelveen en ruime omstreken’. Net zo trots is Steven op het predicaat ‘hofleverancier’ welke Koudijs sinds 2016 mag voeren.

Uitdagingen en toekomst
Een van de uitdagingen is de digitalisering van de maatschappij. Koudijs heeft op dit moment een beperkte webshop en met de uitbouw van deze webshop is men intern volop bezig. Steven geeft aan dat de webshop passend zal worden op het bedrijfsprofiel waar Koudijs voor staat.

Ontzorgen
Naast deze vooruitgang is er binnen het bedrijf de permanente aandacht voor de juiste mensen op de juiste plaats. Door bijscholing en trainingen van het team medewerkers blijft verkoop en advies maar ook de service en nazorg op hoog niveau. Een andere uitdaging is, de zorg dat met behoud van kennisoverdracht het team ‘wordt verjongd’ met de visie die Koudijs in haar DNA heeft zitten: ‘het ontzorgen van de klant’. Een laatste uitdaging is, om steeds te blijven kijken naar mogelijkheden en innovaties om ook de komende eeuw een dienstverlener van niveau te kunnen blijven zijn.

BusinessClub FC Aalsmeer
Steven geeft aan als naaste buur van de gemeente Aalsmeer hij zich heel verbonden voelt met deze gemeente, waar overigens in het verleden ook een filiaal van Koudijs was gevestigd. Hij ziet met het lidmaatschap naast het bevorderen van sport bij FC Aalsmeer ook een mooie kans om Koudijs bij zowel ondernemers als consumenten onder de aandacht te brengen.

Winkel Amstelveen
Stationsstraat 18-22
1182 JN Amstelveen

Winkel Amsterdam
Stadhouderskade 24A
1054 ES Amsterdam

www.koudijsonline.nl

Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin